Annonce
Kolding

Kolding-virksomhed flytter til ny fabrik på 12.000 kvadratmeter

Tresu Group, der har base i Bjert, har i dag syv lokationer i Kolding-området. Nu bliver virksomheden, der har 250 medarbejdere, samlet på én fabrik på Venusvej, der skal stå færdig i sommeren 2019. Det er entreprenør Daugaard Pedersen A/S, der bygger domicilet og lejer det ud til Tresu Group. Administrationsbygningen bliver på cirka 3500 kvadratmeter og produktion og lager på cirka 8500 kvadratmeter. Illustration: Tresu

Tresu Group flytter næste sommer fra Bjert og ind i ny fabrik i det nordlige industrikvarter. Samtidig overtager en anden Kolding-virksomhed, NSM A/S, der beskæftiger 50 mand, bygningerne i Bjert.

Kolding: Væksten i Tresu Group har betydet, at virksomheden har været nødt til at leje ekstra lokaler et stykke fra domicilet i Bjert. Lige nu er de 250 medarbejdere spredt på syv forskellige adresser i Kolding-området.

Virksomheden, der er specialiseret i at fremstille store trykmaskine til emballageindustrien, havde derfor brug for en mere langsigtet løsning.

- Vi har lokationen i Bjert og seks andre lokationer i Kolding. Det kludetæppe er med til at skabe noget ineffektivitet. Det er svært at drive ledelse på så mange steder. Det er også svært at få logistikken til at køre optimalt. Knopskydningerne er blevet til permanente løsninger, men nu var vi nødt til at slå en streg i sandet, siger administrerende direktør Søren Maarsø.

Den nordiske kapitalfond Altor købte i maj 2017 virksomheden af kapitalfonden Erhvervsinvest, og siden de nye ejere tog over, har virksomheden været på udkig efter en mere permanent løsning. I princippet kunne virksomheden udvide på den nuværende adresse i Bjert, men til sidst pegede pilen på, at virksomheden flytter til Venusvej i nordlige industrikvarter, der er tættere på motorvejen.

Annonce

Kort om Tresu Group

Tresu Group har siden opstarten i 1981 haft hovedsæde i Bjert, og nu flytter virksomheden til Kolding. Virksomheden har også produktions- og salgsfaciliteter i USA samt salgs- og servicekontorer i Tyskland, Italien, Kina og Japan. Virksomheden producerer såkaldte flexo trykmaskiner til emballageindustrien og tilbehør og specialløsninger til den grafiske industri.Flexo trykmaskiner bruges blandt andet ved fremstilling af fødevareemballage, herunder kartoner til mælk og juice. Desuden udvikler Tresu Group løsninger indenfor nicheområder såsom skrabelodder, hygiejneprodukter og vandopløselige folier til vaske- og opvasketabs.

Tresu Group flytter fra Bjert til en ny fabrik på Venusvej i Kolding. - Vi har grund til at tro på fremtiden, og det er naturligvis grunden til, at vi vælger at satse på et helt nyt produktionskompleks af denne størrelse. Jeg er stolt af at stå i spidsen for en medarbejderstab, der har løftet Tresu Group til vores internationale niveau, og jeg ser meget frem til de muligheder, som det nye set up giver os, udtaler administrerende direktør Søren Maarsø. Arkivfoto: Claus Thorsted

Flere muligheder

Virksomheden, der blev grundlagt i 1981, har hovedsæde i Bjert ved Kolding. Den producerer blandt andet maskiner til den store svenske koncern Tetra Pak, der er storleverandør af kartoner til mælk og juice. Fremover skal de højteknologiske maskiner altså samles på Venusvej.

- Ved at komme i nærheden af motorvejen får vi en bedre løsning i forhold til logistikken og i forhold til mandskabet. Vi trækker en del medarbejdere, der bor uden for Kolding, og der ligger den nye adresse bedre. Det giver os flere muligheder i forhold til rekruttering, siger Søren Maarsø, der står i spidsen for virksomheden, der lige nu har fart på.

Tresu Groups seneste regnskaber, der dækker et helt år, viste fremgang over hele linjen. Omsætningen blev løftet 43 procent til 637 millioner kroner, og resultatet var mere end fordoblet fra 32 til 74 millioner kroner.

Indflytning i 2019

Gravearbejdet er gået i gang på Venusvej. Det er investor og totalentreprenør Daugaard Pedersen A/S, der ejer grunden og bygger de godt 12.000 kvadratmeter, der fordeler sig på cirka 8500 kvadratmeter produktion og lager og cirka 3500 kvadratmeter kontor.

Tresu Group lejer sig derefter ind i bygningerne på en langtidskontrakt.

- Vi håber, at vi kan flytte omkring sommeren 2019. Der bliver en løbende overgang efter, at vi indgået samarbejdet med NSM A/S, siger Søren Maarsø. Samtidig med at Tresu Group rykker ud af Bjert, flytter produktionsvirksomheden NSM A/S og deres 50 mand fra Ambolten til Bjert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce