x
Annonce
Kolding

Kolding-virksomhed flytter til ny fabrik på 12.000 kvadratmeter

Tresu Group, der har base i Bjert, har i dag syv lokationer i Kolding-området. Nu bliver virksomheden, der har 250 medarbejdere, samlet på én fabrik på Venusvej, der skal stå færdig i sommeren 2019. Det er entreprenør Daugaard Pedersen A/S, der bygger domicilet og lejer det ud til Tresu Group. Administrationsbygningen bliver på cirka 3500 kvadratmeter og produktion og lager på cirka 8500 kvadratmeter. Illustration: Tresu

Tresu Group flytter næste sommer fra Bjert og ind i ny fabrik i det nordlige industrikvarter. Samtidig overtager en anden Kolding-virksomhed, NSM A/S, der beskæftiger 50 mand, bygningerne i Bjert.

Kolding: Væksten i Tresu Group har betydet, at virksomheden har været nødt til at leje ekstra lokaler et stykke fra domicilet i Bjert. Lige nu er de 250 medarbejdere spredt på syv forskellige adresser i Kolding-området.

Virksomheden, der er specialiseret i at fremstille store trykmaskine til emballageindustrien, havde derfor brug for en mere langsigtet løsning.

- Vi har lokationen i Bjert og seks andre lokationer i Kolding. Det kludetæppe er med til at skabe noget ineffektivitet. Det er svært at drive ledelse på så mange steder. Det er også svært at få logistikken til at køre optimalt. Knopskydningerne er blevet til permanente løsninger, men nu var vi nødt til at slå en streg i sandet, siger administrerende direktør Søren Maarsø.

Den nordiske kapitalfond Altor købte i maj 2017 virksomheden af kapitalfonden Erhvervsinvest, og siden de nye ejere tog over, har virksomheden været på udkig efter en mere permanent løsning. I princippet kunne virksomheden udvide på den nuværende adresse i Bjert, men til sidst pegede pilen på, at virksomheden flytter til Venusvej i nordlige industrikvarter, der er tættere på motorvejen.

Annonce

Kort om Tresu Group

Tresu Group har siden opstarten i 1981 haft hovedsæde i Bjert, og nu flytter virksomheden til Kolding. Virksomheden har også produktions- og salgsfaciliteter i USA samt salgs- og servicekontorer i Tyskland, Italien, Kina og Japan. Virksomheden producerer såkaldte flexo trykmaskiner til emballageindustrien og tilbehør og specialløsninger til den grafiske industri.Flexo trykmaskiner bruges blandt andet ved fremstilling af fødevareemballage, herunder kartoner til mælk og juice. Desuden udvikler Tresu Group løsninger indenfor nicheområder såsom skrabelodder, hygiejneprodukter og vandopløselige folier til vaske- og opvasketabs.

Tresu Group flytter fra Bjert til en ny fabrik på Venusvej i Kolding. - Vi har grund til at tro på fremtiden, og det er naturligvis grunden til, at vi vælger at satse på et helt nyt produktionskompleks af denne størrelse. Jeg er stolt af at stå i spidsen for en medarbejderstab, der har løftet Tresu Group til vores internationale niveau, og jeg ser meget frem til de muligheder, som det nye set up giver os, udtaler administrerende direktør Søren Maarsø. Arkivfoto: Claus Thorsted

Flere muligheder

Virksomheden, der blev grundlagt i 1981, har hovedsæde i Bjert ved Kolding. Den producerer blandt andet maskiner til den store svenske koncern Tetra Pak, der er storleverandør af kartoner til mælk og juice. Fremover skal de højteknologiske maskiner altså samles på Venusvej.

- Ved at komme i nærheden af motorvejen får vi en bedre løsning i forhold til logistikken og i forhold til mandskabet. Vi trækker en del medarbejdere, der bor uden for Kolding, og der ligger den nye adresse bedre. Det giver os flere muligheder i forhold til rekruttering, siger Søren Maarsø, der står i spidsen for virksomheden, der lige nu har fart på.

Tresu Groups seneste regnskaber, der dækker et helt år, viste fremgang over hele linjen. Omsætningen blev løftet 43 procent til 637 millioner kroner, og resultatet var mere end fordoblet fra 32 til 74 millioner kroner.

Indflytning i 2019

Gravearbejdet er gået i gang på Venusvej. Det er investor og totalentreprenør Daugaard Pedersen A/S, der ejer grunden og bygger de godt 12.000 kvadratmeter, der fordeler sig på cirka 8500 kvadratmeter produktion og lager og cirka 3500 kvadratmeter kontor.

Tresu Group lejer sig derefter ind i bygningerne på en langtidskontrakt.

- Vi håber, at vi kan flytte omkring sommeren 2019. Der bliver en løbende overgang efter, at vi indgået samarbejdet med NSM A/S, siger Søren Maarsø. Samtidig med at Tresu Group rykker ud af Bjert, flytter produktionsvirksomheden NSM A/S og deres 50 mand fra Ambolten til Bjert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Antallet af alvorligt syge coronasmittede syddanskere bliver ved med at stige

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce