Annonce
Kolding

Koldingenser leverer motion lige til døren

Andes Flaskager har opfundet et nyt koncept, der skal få børnefamilier til at bevæge sig mere. Foto: Pressefoto

Anders Flaskager står bag nyt koncept, som skal få ungerne væk fra computerskærmere og ud at bevæge sig.

Annonce

Kolding: Det er koldingenseren Anders Flaskager, der står bag, når Danmarks nye sportsklub for hele familien, FamlySport, leverer sjov motion lige til døren.

Det sker i form af en abonnementsordning med nye redskaber og aktivitetskort hver måned. Formålet er at skabe sunde, aktive børn samt skabe glæde og sammenhold i familierne.

FamlySport prøver med sit koncept at få motion ind i en travl hverdag som børnefamilie og hive ungerne væk fra skærmen og ud på gulvet til leg og bevægelse.

Det nye motionskoncept leverer hver måned forskellige motionspakker til familier med børn i alle aldre lige til døren, akkurat som man kender det med de populære kasser med sund mad lige til døren.

Pakkerne fra FamlySport indeholder altid en ny sportsrekvisit og 10 aktivitetskort. Aktiviteterne kan laves sammen i familierne, men der er også aktiviteter, som børnene kan lave alene eller sammen med vennerne.

Aktiv Året Rundt

Anders Flaskager har i en årrække været projektleder i det landsdækkende projekt Aktiv Året Rundt - Skolernes Sundhedsuger.Her har han med fokus i bevægelsesglæde motiveret mange tusinde elever til mere fysisk aktivitet. Alene i 2016 deltog 400.000 børn.

Annonce

Livsstil

- Vi ønsker med FamlySport at skabe sunde aktive børn, der elsker at bevæge sig, og som ikke sidder time efter time og ser ind i skærmen. Vi ønsker med FamlySport at gøre det nemt og sjovt for børnefamilier at træffe det sunde aktive valg, forklarer Anders Flaskager i en pressemeddelelse. Han er en af tre initiativtagere bag FamlySport.

Børn skal ifølge Sundhedsstyrelsen helst bevæge sig 60 minutter om dagen, men det er der rigtig mange børn, der ikke gør. Danske børn bevæger sig for lidt og er ifølge WHO blandt de mindst aktive i Europa, når det gælder om at være fysisk aktiv i dagligdagen, oplyser Anders Flaskeager, der til daglig er underviser på UC Syd i Haderslev. Nogle vil også kende ham som fodboldspiller i Kolding Boldklub og HFK/SønderjyskeE.

- Inaktive børn risikerer at udvikle en lang række livsstilssygdomme. Børnene er som sådan ofte ikke syge endnu, men deres risiko for at blive syge senere i livet, stiger desværre markant ved en inaktiv livsstil. Den problemstilling ønsker vi at være med til at løse ved at tilbyde FamlySport, forklarer Anders Flaskager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce