Annonce
Kolding

Koldinghus byder på modeshow anno 1920

Nogle uniformer og dragter i modeshowet er originale fra 1920’erne, andre er genskabt af elever fra beklædningslinjen på EUC Syd i Sønderborg med hjælp fra Annette Herbst. Foto: Svend-Erik Boysen.
Annonce

Kolding: Der er mulighed for at opleve et historisk modeshow lørdag 17. oktober kl. 13.00 i Kirkesalen på Koldinghus.

Arrangementet markerer 100-året for genforeningen i 1920 med et modeshow, hvor modellerne præsenterer alt fra bryllupstøj til hverdagstøj og de dengang splinternye Converse-sko. Under modeshowet vil konferencier og historisk dragtformidler fra Historicum, Annette Herbst, fortælle om moden i 1920’erne.

- I 1920’erne begyndte kvinderne at bruge bh, hvilket betød, at de fik to bryster. Indtil da havde de gået med korset, som havde formet deres bryster til et. Efterkrigstiden forårsagede en begyndende ligestilling mellem kønnene. Tiden efter genforeningen blev starten på en frigørelse, hvor kvinderne begyndte at gå i kortere kjoler, ændrede frisure, ryge og drikke - og i det hele taget føle sig mere frie, siger Annette Herbst.

Ved modeshowet kan man blandt andet se en tro kopi af den uniform, som blev båret på den historiske dag, da Kong Christian 10. den 11. juli 1920 fik overrakt Dannebrog på Dybbøl Banke. Nogle uniformer og dragter i modeshowet er originale fra 1920’erne, andre er genskabte.

Billetterne koster 150 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce