Annonce
Kolding

Koldinghus-direktør skal arbejde for dronningen: Bliver ny chef på Rosenborg

Thomas C. Thulstrup, til venstre, har gennem sit job som museumsdirektør på Koldinghus flere gange samarbejdet tæt med det danske kongehus. Her viser han ved en tidligere lejlighed dronning Margrethe rundt på Koldinghus, da museet viste Prins Henriks samling af jadesten frem. Dronning Margrethe og hendes to søstre besøgte senest slottet sammen i maj i år. Arkivfoto: Rex Andersen

Museet på Koldinghus skal have ny direktør. Den nuværende, Thomas C. Thulstrup, har søgt og fået job som museumsdirektør for Rosenborg og museet på Amalienborg.

Annonce

Kolding: Efter knap fem år som direktør for Museet på Koldinghus siger 47-årige Thomas C. Thulstrup ved udgangen af september farvel til direktørposten på det 750 år gamle slot i Kolding.

Han har i stedet for fået det job, han selv betegner som sit drømmejob, nemlig som museumsdirektør for Rosenborg og museet på Amalienborg - tilsammen kaldet Kongernes Samling. Dette job tiltræder han den 1. oktober.

Da stillingen som museumdirektør for Rosenborg og Amalienborg blev slået op, havde Thomas C. Thulstrup allerede gjort sig klart, at det var et job, han gerne ville have, og han kalder jobbet "det ypperste".

Heldigvis for Thulstrup ville bestyrelsen for Kongernes Samling også gerne have fingre i ham, og bestyrelsen har derfor indstillet til dronningen, der formelt udpeger direktøren, at hun skal udnævne Thomas C. Thulstrup. I sit nye job får han dronningens kabinetsekretær, Henning Fode, som sin chef.

- Det er den allerfineste samling, og som kunsthistoriker glæder jeg mig til at få den i spil. Det bliver ikke større. Det er også en spændende ledelsesmæssig opgave, og jeg ser frem til at videreudvikle stedet, siger Thomas C. Thulstrup, der blandt andet får ansvaret for de danske kronjuveler på Rosenborg.

Thomas C. Thulstrup

Han er 47 år og har været direktør for Museet på Koldinghus siden december 2013. Forinden var han direktør for Esrum Kloster.Han har en bachelorgrad i økonomi og er cand. mag. i kunsthistorie. Har to børn, der bor i København.

I 2016 og 2017 har Koldinghus haft henholdsvis cirka 136.000 og 134.500 gæster.

Næste år vises en udstilling om Prinsesse Benedikte, der er Koldinghus' protektor.

Der er også 17 gobeliner på vej til Koldinghus, som Ny Carlsbergfondet har doneret, og som fire kunstnere, bl.a. Bjørn Nørgaard, skaber. Gobelinerne væves i Frankrig.

Annonce

Royal linje

Hvorfor tror du, at netop du får jobbet?

- Jeg tror, det er på baggrund af mine resultater og meritter, blandt andet her på Koldinghus. Jeg har stor ledelsesmæssig erfaring, og jeg har en kunsthistorisk interesse indenfor et felt, som lægger sig op af Kongernes Samling. Jeg har desuden haft et tæt samarbejde med kongehuset i forbindelse med flere af vores udstillinger, siger direktøren.

På Koldinghus har han stået i spidsen for en strategi, der har sat en fed streg under Koldinghus' fortid som kongeslot. Det royale er blandt andet gået igen i udstillingerne med Prins Henriks samling af jadesten, Fabergé-udstillingen og den nuværende udstilling, Magtens Smykker.

Formanden for Koldinghus' bestyrelse, Jørgen Houmann, kalder det fuldt fortjent, at Thomas C. Thulstrup er udset til at stå i spidsen for museerne på Rosenborg og Amalienborg.

- Det er det ypperste, man kan opnå i museumsverdenen, og nu må vi ud at finde en ny Thomas eller Thomasine, siger Houmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Danmark For abonnenter

Transport-mastodont sender advarsel til vognmænd: Hvis I frasælger pengetank, risikerer vi at lukke

Annonce