Annonce
Kolding

Koldinghus går i årskort-samarbejde med Den Gamle By, Givskud Zoo og andre af de helt store attraktioner

- Nu skal vi se samarbejdet an, og det skal vise sig, om det kan inspirere til at skabe andre samarbejder på tværs af de seks institutioner, siger direktør Janus Møller Jensen om det nye årskort-initiativ mellem Koldinghus, Den Gamle By, Brandts, Vadehavscentret, Egeskov og Givskud Zoo. Arkivfoto: Søren Gylling
Med klækkelige rabatter på entreen håber Koldinghus og andre store attraktioner, at man i fællesskab kan være med til at sælge flere årskort og tiltrække flere enkeltdags-gæster.

Kolding: Et nyt samarbejde gør det markant mere attraktivt at have et årskort til Museet på Koldinghus.

Samarbejdet betyder, at hvis man har et årskort til Koldinghus, så får kortholderen nu sin entré til halv pris ved et besøg hos Den Gamle By, Givskud Zoo, Egeskov, Vadehavscentret eller Brandts i Odense.

Initiativet til årskort-samarbejdet kommer fra Givskud Zoo, og på Koldinghus var man straks interesseret i ideen.

- Jeg synes, det er megaspændende, at de kulturhistoriske fyrtårne i vores område kan gå sammen om at skabe et nyt produkt, som er med til at udvikle og berige hver institutions eget årskort, siger Janus Møller Jensen, der er direktør på Koldinghus.

Annonce

Årskort

Årskortet på Koldinghus giver 50 procent i rabat på adgang til Den Gamle By, Vadehavscentret, Brandts, Givskud Zoo og Egeskov.

Desuden får man 20 procent i rabat på adgang til Trapholt og Geografisk Have.

Kortet giver 10 procent i rabat på køb i slotsbutikken og Madkælderen.

Se mere på www.koldinghus.dk

Udtryk for vilje

Direktøren ser også et større perspektiv i, at det nu bliver mere attraktivt at have et årskort til en af de seks kulturinstitutioner.

- Når vi samarbejder om at skabe bedre produkter, så er vi sammen om at løfte hele området og realisere det store kulturarvspotentiale, vi har. Samarbejdet handler både om at tiltrække flere turister i fællesskab, og det handler om at gøre det mere interessant at bo her, siger Janus Møller Jensen, der håber, at de seks store attraktioner blot har taget det første skridt med deres årskort-samarbejde.

- Nu skal vi se samarbejdet an, og det skal vise sig, om det kan inspirere til at skabe andre samarbejder på tværs. Det er i hvert fald et udtrykt for en vilje til at satse i fællesskab.

Vi er ikke konkurrenter

Lokalt har Koldinghus allerede et samarbejde med Trapholt og Geografisk Have, hvor der er en rabat på 20 procent ved indgangen, hvis man har årskort til et af de tre steder. Det nye samarbejde med Den Gamle By og de øvrige attraktioner er altså betydeligt mere omfattende.

- Jeg ser os ikke som konkurrenter, siger Janus Møller Jensen om museets nye samarbejdspartnere:

- På Koldinghus håber vi, at med det nye samarbejde får vi både flere årskortholdere, og vi når bredere ud til nye målgrupper, som har et årskort til en af de øvrige kulturinstitutioner.

Museet på Koldinghus har rundet 3000 årskortholdere, og tallet har været lodret stigende de senere år. Janus Møller Jensen har ikke sat tal på, hvor mange ekstra årskort han håber at kunne sælge på grund af den nye ordning.

I Den Gamle By koster en almindelig voksenbillet 135 kroner, mens man må slippe 210 for at komme indenfor hos Givskud Zoo. Med et årskort til Musemsklubben på Koldinghus kan man nøjes med det halve. Årskortet koster i øjeblikket 275 kroner - eller 400 kroner for et par.

Koldinghus har over 3000 årskort-holdere, der kan glæde sig over den nye rabat til andre af områdets mest markante kulturinstitutioner. Kilde: Koldinghus

Alle kan bidrage

For Janus Møller Jensen er der også en ekstra glæde ved det nye samarbejde. Det bekræfter ham i, at Koldinghus er på den helt rette vej.

- Jeg tolker det sådan, at vi er blevet interessante at indgå et samarbejde med, og det siger noget om den udvikling, vi er inde i. Vi er nogle markante institutioner på hver sin måde, og som hver for sig har enormt meget at bidrage med i fællesskab.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce