Annonce
Kolding

Koldinghus jubler: Julemarked og lysfestival slår alle rekorder

Der var rekordmange gæster på Koldinghus i weekenden. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Dette års julemarked kombineret med lysfestivalen trak rekordmange mennesker til Koldinghus. Med 17.000 gæster fordelt over tre dage har slottet aldrig oplevet noget lignende. Nu overvejer man, hvad der skal ske næste år.

Kolding: Hvis du var på Koldinghus i weekenden, opdagede du nok, at den idé var du ikke alene om at få. Kombinationen af julemarkedet og Kolding Light festival trak 17.000 gæster indenfor på slottet i perioden fra torsdag aften til søndag eftermiddag. Så mange besøgende har man aldrig haft tidligere i løbet af så kort en periode.

- Vi er lykkedes med at skabe en tradition, hvor det for mange først bliver jul, når de har været oppe på slottet til julemarked. De er glade for rammerne, og folk vurderer, at der virkelig er kvalitet i alle boderne. Og så må man bare sige, at det skaber en fantastisk synergieffekt, at julemarkedet ligger på samme tidspunkt som lysfestivalen, siger Nanna Ebert, der er konstitueret direktør på Koldinghus.

Den store succes betyder samtidig, at man allerede nu begynder at kigge frem mod næste år.

- Vi er nødt til at forholde os til, at der kan komme endnu flere mennesker næste år. Og vores ambition er ikke, at vi skal have flere besøgende indenfor samme tidsperiode, for i år nåede vi grænsen af, hvad vi kan rumme, siger Nanna Ebert.

Annonce

Hvad med næste år?

I år var julemarkedet fordelt på alle etager og i stort set alle sale på slottet. Derfor var der også plads til mange indenfor, men det er også nødvendigt, at folk kan komme omkring på gangene og hen til de mange boder.

- Vi har hele tiden haft styr på sikkerheden, for det er helt afgørende, at det er forsvarligt med antallet af besøgende. Men vi skal også sikre os, at både publikum og udstillerne har en god oplevelse. Derfor skal vi til at overveje, hvilke knapper vi kan skrue på, forklarer Nanna Ebert.

Og her er der flere muligheder. Man kan eksempelvis udvide åbningstiden med en ekstra dag eller en ekstra weekend, eller man kan sælge billetter, så de gælder for et bestemt tidsrum.

- I første omgang går vi i dialog med vores udstillere for at høre dem, hvad de vil kunne få til at passe ind i deres planer. De har jo også andre aftaler for december, som de er nødt til at tage hensyn til, siger Nanna Ebert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce