Annonce
Kolding

Koldinghus jubler: Julemarked og lysfestival slår alle rekorder

Der var rekordmange gæster på Koldinghus i weekenden. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Dette års julemarked kombineret med lysfestivalen trak rekordmange mennesker til Koldinghus. Med 17.000 gæster fordelt over tre dage har slottet aldrig oplevet noget lignende. Nu overvejer man, hvad der skal ske næste år.
Annonce

Kolding: Hvis du var på Koldinghus i weekenden, opdagede du nok, at den idé var du ikke alene om at få. Kombinationen af julemarkedet og Kolding Light festival trak 17.000 gæster indenfor på slottet i perioden fra torsdag aften til søndag eftermiddag. Så mange besøgende har man aldrig haft tidligere i løbet af så kort en periode.

- Vi er lykkedes med at skabe en tradition, hvor det for mange først bliver jul, når de har været oppe på slottet til julemarked. De er glade for rammerne, og folk vurderer, at der virkelig er kvalitet i alle boderne. Og så må man bare sige, at det skaber en fantastisk synergieffekt, at julemarkedet ligger på samme tidspunkt som lysfestivalen, siger Nanna Ebert, der er konstitueret direktør på Koldinghus.

Den store succes betyder samtidig, at man allerede nu begynder at kigge frem mod næste år.

- Vi er nødt til at forholde os til, at der kan komme endnu flere mennesker næste år. Og vores ambition er ikke, at vi skal have flere besøgende indenfor samme tidsperiode, for i år nåede vi grænsen af, hvad vi kan rumme, siger Nanna Ebert.

Annonce

Hvad med næste år?

I år var julemarkedet fordelt på alle etager og i stort set alle sale på slottet. Derfor var der også plads til mange indenfor, men det er også nødvendigt, at folk kan komme omkring på gangene og hen til de mange boder.

- Vi har hele tiden haft styr på sikkerheden, for det er helt afgørende, at det er forsvarligt med antallet af besøgende. Men vi skal også sikre os, at både publikum og udstillerne har en god oplevelse. Derfor skal vi til at overveje, hvilke knapper vi kan skrue på, forklarer Nanna Ebert.

Og her er der flere muligheder. Man kan eksempelvis udvide åbningstiden med en ekstra dag eller en ekstra weekend, eller man kan sælge billetter, så de gælder for et bestemt tidsrum.

- I første omgang går vi i dialog med vores udstillere for at høre dem, hvad de vil kunne få til at passe ind i deres planer. De har jo også andre aftaler for december, som de er nødt til at tage hensyn til, siger Nanna Ebert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce