Annonce
Kolding

Koldinghus reduceres til en filial af Kongernes Samling

Kunstner og debatskribent Johannes Cramer-Møller er uenig i at flytte store dele Koldinghus-samlingen hen på Staldgården, som ses i bagrunden. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce

Læserbrev: Thomas C. Thulstrup har lavet Louisiana-finten med Koldinghus (magtfuldt museum ”samarbejder” med mindre magtfuldt museum). På grund af en svag fagligt funderet bestyrelse på Koldinghus og et kulturudvalg med Jesper Elkjær som formand, har Koldings byråd samt borgmester veldresseret rettet ind.

Thomas Thulstrup, tidligere direktør på Koldinghus og nuværende direktør på Kongernes Samling Rosenborg, har kunnet overbevise byrådet om, at Koldinghus samlinger ikke er mere værd end at blive deponeret i en stald. For samvittighedens skyld ophøjer man så Staldgården til et lokalhistorisk museum, hvor man også lige kan få plads til en udstilling om Skamlingsbanken og Christiansfeld. Sølvsamlingen og alt det andet støvede ”museumsstof” som vises på koldinghus i dag, har Thulstrup tilsyneladende nu fået reduceret til noget værdiløst.

I stedet får Kolding by kun glansen fra Kongernes Samling Rosenborg, for også de ”ægte” kongelige museumsgenstande, som fremover skal vises på Koldinghus er hentet frem fra gemmerne/magasinerne på Rosenborg Slot,- altså genstande som ikke er fundet udstillingsværdige. (Og selve kronjuvelerne har Thulstrup allerede gjort klart, at de aldrig vil blive vist i Kolding).


Sølvsamlingen og alt det andet støvede ”museumsstof” som vises på koldinghus i dag, har Thulstrup tilsyneladende nu fået reduceret til noget værdiløst.


Ser man byrådsmødet d. 1. september (og det er lærerigt), fremgår det tydeligt, at benovelsen over det ”fine” selskab, er så overvældende, at man over 25 år forpligter sig til at yde ti millioner i tilskud, hvert år.

I euforien glemmer man at tage højde for, at Staldgården på ingen måde er egnet til museum. Det vil kræve 2-cifrede millionbeløb at indrette stedet klimasikret, opvarmet, og tyverisikret, og selvom dette ville kunne ske, vil det stadig være uegnet som udstillingssted grundet manglende plads.

Et enigt byråd har ladet sig købe af snobberi og luftigt købmandskab, kongerøgelse og luftkasteller, og en lidt for dygtig museumsdirektør har fået udvidet magasinplads.

Det er ikke kun deprimerende, men også farligt, fordi stoltheden over byen er forsvundet, og fagligheden over slottets egne samlinger er deponeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce