Annonce
Kolding

Koldinghus reduceres til en filial af Kongernes Samling

Kunstner og debatskribent Johannes Cramer-Møller er uenig i at flytte store dele Koldinghus-samlingen hen på Staldgården, som ses i bagrunden. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Læserbrev: Thomas C. Thulstrup har lavet Louisiana-finten med Koldinghus (magtfuldt museum ”samarbejder” med mindre magtfuldt museum). På grund af en svag fagligt funderet bestyrelse på Koldinghus og et kulturudvalg med Jesper Elkjær som formand, har Koldings byråd samt borgmester veldresseret rettet ind.

Thomas Thulstrup, tidligere direktør på Koldinghus og nuværende direktør på Kongernes Samling Rosenborg, har kunnet overbevise byrådet om, at Koldinghus samlinger ikke er mere værd end at blive deponeret i en stald. For samvittighedens skyld ophøjer man så Staldgården til et lokalhistorisk museum, hvor man også lige kan få plads til en udstilling om Skamlingsbanken og Christiansfeld. Sølvsamlingen og alt det andet støvede ”museumsstof” som vises på koldinghus i dag, har Thulstrup tilsyneladende nu fået reduceret til noget værdiløst.

I stedet får Kolding by kun glansen fra Kongernes Samling Rosenborg, for også de ”ægte” kongelige museumsgenstande, som fremover skal vises på Koldinghus er hentet frem fra gemmerne/magasinerne på Rosenborg Slot,- altså genstande som ikke er fundet udstillingsværdige. (Og selve kronjuvelerne har Thulstrup allerede gjort klart, at de aldrig vil blive vist i Kolding).

Annonce


Sølvsamlingen og alt det andet støvede ”museumsstof” som vises på koldinghus i dag, har Thulstrup tilsyneladende nu fået reduceret til noget værdiløst.


Ser man byrådsmødet d. 1. september (og det er lærerigt), fremgår det tydeligt, at benovelsen over det ”fine” selskab, er så overvældende, at man over 25 år forpligter sig til at yde ti millioner i tilskud, hvert år.

I euforien glemmer man at tage højde for, at Staldgården på ingen måde er egnet til museum. Det vil kræve 2-cifrede millionbeløb at indrette stedet klimasikret, opvarmet, og tyverisikret, og selvom dette ville kunne ske, vil det stadig være uegnet som udstillingssted grundet manglende plads.

Et enigt byråd har ladet sig købe af snobberi og luftigt købmandskab, kongerøgelse og luftkasteller, og en lidt for dygtig museumsdirektør har fået udvidet magasinplads.

Det er ikke kun deprimerende, men også farligt, fordi stoltheden over byen er forsvundet, og fagligheden over slottets egne samlinger er deponeret.

Annonce
Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding For abonnenter

Sommerserie: Benny Dall drømmer om Cuba, er vild med russisk 70'er-film og ser op til amerikansk forretningsmand

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce