Annonce
Kolding

KoldingQ rykker nordpå: Etablerer nye baner og tribune til 500 tilskuere

Senest fra næste sommer bliver det på en helt nyanlagt kunstgræsbane i Bramdrupdam, at alle KoldingQ's hold får deres hjemmebane. Sidste år spillede klubbens bedste hold, 3F-ligaholdet, pokalfinale mod Brøndby på Kolding Stadion. Arkivfoto: Michael Svenningsen
KoldingQ flytter senest fra næste sommer sin hjemmebane, sine faciliteter og spillere til Bramdrupdam. KoldingQ og den lokale fodboldklub vil indlede tæt samarbejde.

Kolding: Ønsket hos KoldingQ's ledelse var egentlig at flytte til et areal ved Vonsildvej mellem Kolding og Vonsild, når de bedste pige- og kvindefodboldspillere i Kolding fra næste sommer ikke længere skal være en underafdeling under Kolding Boldklub.

Men i stedet flytter klubben, der er på vej til at blive en selvstændig klub, nordpå til Bramdrupdam, hvor KoldingQ senest fra næste sommer kommer til at have sine træningsfaciliteter og hjemmebane ved kampe.

Ifølge formanden for KoldingQ, Niels Sterndorff, ville det tage for lang tid at realisere ønsket om at flytte til Vonsildvej overfor Ambolten, da der først skulle udarbejdes en ny lokalplan for området.

Og da KoldingQ per 1. juli næste år ikke længere er en del af KB og ikke længere kan holde til på Mosevej, var det nødvendigt med lidt mere tempo.

Flytningen til Bramdrupdam har dog den fordel, at KoldingQ og BGIF Fodbold, der har en stor pigeafdeling og blandt andet har en stor gruppe meget dygtige U13-spillere, kan indlede et tæt samarbejde.

Annonce

KoldingQ

  • KoldingQ holder i dag til på Mosevej og er i princippet en underafdeling af Kolding Boldklub.
  • Det er dog vedtaget, at KoldingQ bliver en selvstændig klub fra 1. juli i år. Senest 1. juli 2020 skal klubben flytte fra KB's areal på Mosevej.
  • KoldingQ har i dag cirka 170 spillere på eliteniveau fra U14 og op.

Dygtige spillere til KoldingQ

De to klubber vil fortsat forblive to selvstændige klubber. Flytningen og samarbejdet betyder dog, at de dygtigste og mest ambitiøse pigespillere i BGIF kan fortsætte i KoldingQ, når de skal til at spille U14- fodbold. Planen er nemlig, at KoldingQ fra U14 og frem står for alle elitehold, mens BGIF kan rumme alle dem, der ikke kan eller vil gå elitevejen.

Tidligere i år afsatte Kolding Kommune penge til anlæg og drift af nye faciliteter for KoldingQ. Dermed kan der anlægges to helt nye kunstgræsbaner i Bramdrupdam. Den ene erstatter den nuværende, meget nedslidte kunstgræsbane.

Til den største af banerne etableres efter planen en tribune med 500 siddepladser, et 2000 kvadratmeter stort opvarmningsområde, og dertil anlægges der også en såkaldt goal station, hvor spillerne kan træne individuelle færdigheder. Spillerne i KoldingQ får også egne omklædningsrum og klublokaler.

God placering

- Vores mål er at skabe Danmarks stærkeste pige- og kvindeklub sammen, slår Niels Sterndorff fast.

Han understreger, at repræsentanter for de to klubber har undersøgt banekapaciteten meget nøje, og det står klart, at der er rigeligt med plads til både KoldingQ- og BGIF-spillerne.

Niels Sterndorff mener, at KoldingQ's nye beliggenhed i Bramdrupdam er helt i top. Mange af spillerne på klubbens bedste hold i 3F-ligaen og på andre hold bor i andre byer og kommer kørende til Kolding for at træne og spille kamp flere gange om ugen.

- I forhold til det ligger Brandrupdam genialt, siger Niels Sterndorff.

Foreløbig har de to klubbers bestyrelser arbejdet tæt sammen om fremtidsplanerne. Om medlemmerne også skal tage stilling til dem, er endnu usikkert, men står det til Niels Sterndorff kommer KoldingQ's medlemmer til at forholde sig til dem på en generalforsamling.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce