Annonce
Kolding

KoldingQ taber hjemme til Brøndby

KoldingQ. Foto: Søren Gylling

Med en landskampspause veloverstået kunne KoldingQ lørdag hjemme tage mod de forsvarende danske mestre fra Brøndby IF. Kampen endte 0-3 til kvinderne fra Brøndby.

Kampen startede med Brøndby chancer, og der skulle ikke gå mange minutter af kampen før mestrene fra Brøndby kunne bringe sig foran. Blot ni minutter spillet og Nicoline Sørensen kunne sende bolden i nettet til en 0-1 føring.

Kvinderne fra KoldingQ fik herefter bedre fat i spillet, og kom frem til flere gode chancer, hvor de fik testet målvogteren fra Brøndby.

Kampen faldt herefter ind i en rytme, hvor begge hold kom frem til chancer, men det blev ikke til flere scoringer i første halvleg.

Kampen fortsatte i samme stil efter pausen, og begge hold kom frem til gode chancer. Det var dog Brøndbys Louise Winter der efter 65 minutter kunne sætte kampens anden scoring i nettet til stillingen 0-2.

Kolding træner Peter Pedersen forsøgte flere gange i løbet af anden halvleg, at ændre kampens gang ved flere indskiftninger. Det lykkedes dog ikke koldingenserne, og i de døende minutter af kampen kunne Brøndbys Nanna Christiansen lukke og slukke kampen med sin scoring til 0-3.

Efter kampen sagde cheftræner for KoldingQ Peter Pedersen:

-Kampen minder om den sidste kamp vi spillede (mod Fortuna Hjørring), og jeg synes vi spiller godt helt til den sidste tredjedel af banen.

Resultatet af kampen betyder at KoldingQ befinder sig på en femteplads i Gjensidige Kvindeligaen med otte point efter seks kampe spillet. KoldingQ ligger med samme antal point som FC Thy/ThistedQ.

Den næste kamp for KoldingQ er lørdag den 14. september, hvor de ude på Farum Park skal møde oprykkerne, og et af de hidtidige tophold i rækken, FC Nordsjælland.

Om denne kamp siger Peter Pedersen:

-Vi skal over og spille med en masse gå på mod, og se om vi ikke kan drille dem lidt.

KoldingQ – Brøndby IF: 0-3 (0-1)

Målscorer: Nicoline Sørensen (9), Louise Winter (65) Nanna Christiansen (93)

Fodbold, Kvinder, Gjensidige Kvindeliga

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce