Annonce
Kolding

KoldingQ tager enkelt point mod VSK

KoldingQ, Foto: Orla Lund

KoldingQ tog onsdag aften til Aarhus for at møde VSK Aarhus. KoldingQ havde vundet deres to første kampe i Gjensidige Kvindeliga, og indtog derfor en førsteplads i rækken inden kampen. VSK Aarhus havde startet deres sæson med nederlag i deres to første kampe. Kampen i Aarhus endte 1-1 efter scoringer af Sofie Hornemann og Janni Thomsen.

KoldingQ startede kampen bedst, og allerede efter fire minutter kunne Sofie Hornemann sende bolden i nettet, efter et godt opspil af Koldings offensive kræfter. Pernille Pedersen modtager bolden fra Sif Rykær på kanten af VSK-feltet, og sender en god aflevering mellem VSK forsvarerne til Sofie Hornemann, som efter et kort træk sikkert kan sparke bolden i nettet til 0-1.

Efter dette stod der mere Kolding på kampen. Koldingenserne fik efter 18 minutter tilkæmpet sig et straffespark. Louise Eriksen skulle sparke, men sparket bliver reddet, og derfor fortsat 0-1 ved halvleg.

Anden halvleg var spillet faldet mere over til VSK. Det startede allerede efter 48 minutter, hvor Janni Thomsen kunne bringe VSK tilbage i kampen, med sin scoring til 1-1.

Efter 75 minutter blev tingene gjort endnu værre for KoldingQ, da Carola Schneider fik sit andet gule kort, og dermed rødt kort. Kolding Q holdt dog stand kampen ud, og resultatet blev derfor 1-1.

Kolding træner Peter Pedersen sagde efter kampen:

-Vi spiller en rigtig fin første halvleg, og får lavet et flot mål. Vi brænder også et straffespark, så vi skulle have lukket og slukket i første halvleg.

Om timingen på udligningen siger Peter Pedersen:

-Havde vi kunne holde den et kvarter, så er jeg sikker på, at de var blevet frustreret, og så havde det været os der havde fået lidt mere.

KoldingQ indtager efter kampen andenpladsen i rækken, dog med samme antal point som Farum.

Næste kamp for KoldingQ er lørdag den 17. August, hvor de på udebane skal møde BSF.

VSK Aarhus – KoldingQ: 1-1 (0-1)

Målscorer: Sofie Hornemann (4) Janni Thomsen (48)

Fodbold, Gjensidige Kvindeliga, Kvinder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce