Annonce
Kolding

KoldingQ tager enkelt point mod VSK

KoldingQ, Foto: Orla Lund

KoldingQ tog onsdag aften til Aarhus for at møde VSK Aarhus. KoldingQ havde vundet deres to første kampe i Gjensidige Kvindeliga, og indtog derfor en førsteplads i rækken inden kampen. VSK Aarhus havde startet deres sæson med nederlag i deres to første kampe. Kampen i Aarhus endte 1-1 efter scoringer af Sofie Hornemann og Janni Thomsen.

KoldingQ startede kampen bedst, og allerede efter fire minutter kunne Sofie Hornemann sende bolden i nettet, efter et godt opspil af Koldings offensive kræfter. Pernille Pedersen modtager bolden fra Sif Rykær på kanten af VSK-feltet, og sender en god aflevering mellem VSK forsvarerne til Sofie Hornemann, som efter et kort træk sikkert kan sparke bolden i nettet til 0-1.

Efter dette stod der mere Kolding på kampen. Koldingenserne fik efter 18 minutter tilkæmpet sig et straffespark. Louise Eriksen skulle sparke, men sparket bliver reddet, og derfor fortsat 0-1 ved halvleg.

Anden halvleg var spillet faldet mere over til VSK. Det startede allerede efter 48 minutter, hvor Janni Thomsen kunne bringe VSK tilbage i kampen, med sin scoring til 1-1.

Efter 75 minutter blev tingene gjort endnu værre for KoldingQ, da Carola Schneider fik sit andet gule kort, og dermed rødt kort. Kolding Q holdt dog stand kampen ud, og resultatet blev derfor 1-1.

Kolding træner Peter Pedersen sagde efter kampen:

-Vi spiller en rigtig fin første halvleg, og får lavet et flot mål. Vi brænder også et straffespark, så vi skulle have lukket og slukket i første halvleg.

Om timingen på udligningen siger Peter Pedersen:

-Havde vi kunne holde den et kvarter, så er jeg sikker på, at de var blevet frustreret, og så havde det været os der havde fået lidt mere.

KoldingQ indtager efter kampen andenpladsen i rækken, dog med samme antal point som Farum.

Næste kamp for KoldingQ er lørdag den 17. August, hvor de på udebane skal møde BSF.

VSK Aarhus – KoldingQ: 1-1 (0-1)

Målscorer: Sofie Hornemann (4) Janni Thomsen (48)

Fodbold, Gjensidige Kvindeliga, Kvinder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Klimaloven får uoverskuelige følger

Selvfølgelig skal Danmark som et rigt foregangsland på mange områder tage ansvar i kampen mod klimaforandringerne og vise resten af verden, hvordan man på en balanceret måde både kan reducere CO2-udledningerne og bevare sin velstand. Men det kan vi sagtens gøre uden, at det er Enhedslistens og Alternativets oprindelige mål om de 70 procents reduktion, vi skal nå inden 2030. Partierne bag den meget brede aftale om en klimalov, der blev indgået fredag aften, burde have lyttet til de økonomiske vismænd, som mener, at en reduktion på 65 procent formentlig vil være den billigste vej til at nå det store mål, der er et CO2-neutralt samfund i 2050. Og det vel at mærke uden, at det globale klima vil tage notits af det. Forskellen mellem 65 og 70 procents reduktion ser ikke stor ud på papiret, men det er den i virkelighedens verden, når det kommer til omkostningerne for samfundet. Oven i købet er aftalen om klimaloven meget uklar på, hvad der konkret skal ske. Der er fine intentioner om, at dansk erhvervsliv skal udvikles og ikke afvikles, og at vi skal bevare et stærkt velfærdssamfund. Men hvordan? Det ved ingen reelt. Klimaloven får uoverskuelige følger for det danske samfund. Både borgere og virksomheder skal gennem en omstilling af levevis, forbrug, transport og produktion, som ikke har set sin lige i efterkrigstiden. Derfor er det positivt, at der er et så bredt flertal bag klimaloven, som kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige ikke er med i. Det sikrer politisk stabilitet og et håb om, at den sunde fornuft undervejs kan vinde over drømmerierne. Realitetssansen er heldigvis skrevet ind nederst i aftalen. Her står der, at man for at nå 70 procentsmålet i de sidste år frem til 2030 kan tage "andre virkemidler" i brug såsom salg og annullering af CO2-kvoter. Det sker i erkendelse af, at partierne bag aftalen "ikke ønsker at være tvunget til at tage beslutninger, som kan have uhensigtsmæssige konsekvenser for det danske samfund". Sådan en gummiparagraf kan der i høj grad blive brug for.

Annonce