Annonce
Kolding

Koldings 5.000 studerende skal have sved på panden og smil på læben

Campus Kolding Running er blandt de mange nye tiltag, der skal fremme trivslen hos de studerende i Kolding. Foto: Kolding Kommune.
Nye undersøgelser viser, at uønsket ensomhed blandt unge fortsat er stigende. Kolding iværksætter nu tværgående aktiviteter til deres over 5.000 studerende på de videregående uddannelser for at fremme den mentale sundhed og trivsel.
Annonce

Kolding: De senere år er der kommet stor bevågenhed omkring, at mange danske unge er ensomme. For at styrke den mentale og fysiske sundhed har man nu som studerende i Kolding mulighed for at dyrke fællesskabet i forskellige aktiviteter nær campusområdet efter skoletid.

Initiativet er sat i gang af Super Sund Studieby under Bevæg dig for livet i samarbejde med Studieby Kolding, foreninger og private aktører. Udvalget af idrætsaktiviteter bygger på en undersøgelse blandt de studerende på videregående uddannelser i Kolding.

Især yoga og dans ligger højt på listen over de godt 5.000 studerendes ønsker til aktiviteter. Derfor er der etableret både et yoga- og dansehold. Derudover er der indtil videre også mulighed for at deltage i volleyball, løbehold, badminton, gåfællesskab, fodbold og håndbold, mens flere hold og aktiviteter løbende sættes i gang.

Annonce

Aktiviteter hvor de studerende er

Tanken er, at aktiviteterne flytter derhen, hvor de studerende er, så foreningslivet nytænkes.

Nogle af aktiviteterne er gratis at gå til, mens andre koster et mindre beløb for deltagelse.

Ønsket er at fremme muligheden for, at de unge kan blive en del af et fællesskab på tværs af de videregående uddannelsesinstitutioner, samtidig med at man øger trivslen og den mentale sundhed blandt de studerende ved at skabe rammer, som gør det muligt.

På sigt er målet også at starte madfællesskaber op, så de studerende, der ikke ønsker at gå til en idræt, også har mulighed for at deltage i et fællesskab på andre områder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce