Annonce
Kolding

Koldings første erhvervspolitik har nyt center for grøn omstilling på tegnebrættet

Kolding Kommune har formuleret den første erhvervs- og vækstpolitik, der dækker 2020 til 2024. Kommunen vil blandt andet arbejde på at oprette et Center for Bæredygtighed, hvor virksomheder kan få hjælp og viden til at komme i gang med den grønne omstilling. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Kolding Kommune har fået sin første erhvervs- og vækstpolitik, der blev godkendt i byrådet tirsdag. Kommunen vil blandt andet oprette et Center for Bæredygtighed, hvor virksomheder kan få hjælp til den bæredygtige omstilling.
Annonce

Kolding: Flere lokale virksomheder skal sætte gang i den grønne omstilling. I første omgang skal 20 procent flere af Koldings virksomheder arbejde strategisk og praktisk med bæredygtighed.

Det er et af de helt konkrete resultater af, at Kolding Kommune har formuleret den første erhvervs- og vækstpolitik, der dækker 2020 til 2024. Politikken lægger op til, at der bliver etableret et Center for Bæredygtighed.

Politikken har været i støbeskeen siden efteråret 2019 med input fra virksomheder og borgere. Derudover har forvaltningerne og erhvervsorganisationer som Business Kolding og uddannelsesinstitutioner bidraget, og resultatet er fire indsatsområder: Design og iværksætteri, stærke erhvervsvilkår, foretrukken placering og bæredygtig vækst.

- Nu har vi vedtaget en politik, der skal udmøntes. Vi skal have et Center for Bæredygtighed og et udvalg for bæredygtighed. Vi har allerede nikket til det i byrådet, men der er ikke afsat midler. Der er ikke tvivl om, at alle skal forholde sig til bæredygtighed. Det gælder for foreninger, borgere og virksomheder. Alle skal forholde sig til miljø og klima, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Annonce

Det grønne vil fylde meget

Målsætningen inden for bæredygtighed er, at de lokale virksomheder får let adgang til viden og metoder til bæredygtig udvikling, og helt konkret skal virksomhedernes udledning af CO2 reduceres med 25 procent i forhold til 2018.


Der er ikke tvivl om, at alle skal forholde sig til bæredygtighed. Det gælder for foreninger, borgere og virksomheder. Alle skal forholde sig til miljø og klima,

Jørn Pedersen (V), borgmester


- Virksomhederne skal kunne få inspiration og finde nye forretningsområder. Der er ingen tvivl om, at det bliver et krav fra mange sider, at virksomheder forholder sig til klima og bæredygtighed. Det vil også betyde noget i forhold til rekruttering. Står du med to gode job på hånden, så er jeg sikker på, at det er noget, der kommer med i overvejelserne, siger Jørn Pedersen.

Det er fortsat erhvervsfremmeorganisationen Business Kolding, der i hverdagen står for den daglige kontakt med virksomhederne, og økonomiudvalget har netop godkendt en ny rammeaftale med Business Kolding. Business Kolding får hvert år lidt over 10 millioner kroner i støtte fra Kolding Kommune.

Ideen om Erhvervs- og Vækstpolitik kom på dagsordenen efter, at der på landsplan blev ændret i erhvervsfremmesystemet i 2019, hvor der blev oprettet regionale erhvervshuse. Reformen satte gang i en proces, der skal sikre, at offentlige midler ikke bruges dobbelt.

Erhvervs- og vækstpolitik

Kolding Kommune har tirsdag vedtaget kommunens første erhvervs- og vækstpolitik, der dækker 2020-2024. Politikken har fire følgende overskrifter:

  1. Vi skaber et fyrtårn for design, innovation og iværksætteri. Et af målene er Kolding skal udbygge sin position som Danmarks designkommune.
  2. Vi skaber vækst ved at være bæredygtig. Et af målene er, at Kolding skal være stedet hvor virksomheder har let adgang til viden og metoder til bæredygtig udvikling.
  3. Vi arbejder hårdt for stærke erhvervsvilkår. Et af målene er, at virksomheder i Kolding skal opleve, at det er let at rekruttere og opkvalificere arbejdskraft.
  4. Vi vil være virksomhedernes foretrukne placering. Et af målene er, at Kolding skal have en større procentvis vækst i antal arbejdspladser end landsgennemsnittet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce