Annonce
Erhverv

Koldings højeste byggeri bliver bygget efter grønne standarder

Når Kolding Sky står færdig i 2021, bliver det første etagebyggeri i Jylland, der får Svanemærket. Mærket betyder, at der er tænkt på grønne løsninger i stort set alle dele af byggeriet, hvor der er 98 lejelejligheder. Foto: AP Pension
Solceller på taget og energieffektive løsninger hele vejen fra top til bund i de 19 etager betyder, at Kolding Sky, der står færdigt i 2021, bliver det første svanemærkede etagebyggeri i Jylland.
Annonce

Kolding: Når Koldings højeste bygning, Kolding Sky, står færdig i 2021, er det ikke kun den prangende udsigt fra bygningen, som beboeren kan glæde sig over. Beboerne i de godt 100 lejelejligheder, der bliver opført af AP Pension, kan også fryde sig over, at boligerne er svanemærkede.

Svanemærket er et miljømærke, hvor der er lagt vægt på lavt energiniveau, godt indeklima og skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i blandt andet byggematerialer. Og når der fredag den 22. november er første spadestik på byggeriet, så markerer det samtidig startskuddet på, at AP Pension får større fokus på bæredygtighed og grøn omstilling i sine ejendomme.

Ønsket om at svanemærke Kolding Sky skal ses i forlængelse af AP Pensions ambitioner om at understøtte den grønne omstilling inden for byggeriet og en bæredygtig udvikling i samfundet i det hele taget, lyder det i en pressemeddelelse.

- I juni lancerede vi en bæredygtig produktlinje til vores kunder under navnet AP Bæredygtig. Her investerer vi blandt andet pensionsopsparinger i aktier og obligationer, der understøtter FN’s verdensmål og den grønne omstilling, men også i ejendomme, grøn energi og skov. Så de grønne ambitioner gælder altså også for vores byggeri, og vi tror på, at certificeringen med Svanemærket er med til at skabe attraktive ejendomme, der også giver gode afkast til vores kunder, udtaler Peter Olsson, der er administrerende direktør i AP Ejendomme.

Vi oplever lige nu, at der er en stor interesse for at bidrage til en bæredygtig udvikling. Derfor er vi også utrolig glade for, at vi nu kan tilbyde svanemærkede boliger til kunderne.

Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme.

Annonce

Værd at vise frem

Ambitionen er, at alle fremtidige boligejendomme, som AP Pension opfører, skal være bæredygtige, men Kolding Sky er altså det første svanemærkede byggeri, som AP Pension opfører.

– I AP Pension arbejder vi hver dag for at varetage kundernes interesser bedst muligt, og vi oplever lige nu, at der er en stor interesse for at bidrage til en bæredygtig udvikling. Derfor er vi også utrolig glade for, at vi nu kan tilbyde svanemærkede boliger til kunderne, udtaler Peter Olsson.

Pensionsselskabet AP Pension har planer om at investere i flere boliger i Kolding. Men i første omgang glæder borgmesteren sig over, at pensionsselskabet bygger Koldings højeste hus, og at det bliver svanemærket.

- Ikke alene bliver det byens højeste hus, det bliver også et fremragende eksempel på bæredygtighed med svanemærket i 19 etagers højde. Både størrelsen og de bæredygtige tanker bliver virkelig værd at vise frem, udtaler borgmester Jørn Pedersen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce