Annonce
Sydjylland

Koldings nye borgmester oddsede på, at Venstre ikke ville genvinde borgmesterposten: Sådan er Danske Spils regler på området

Knud Erik Langhoff (K) fik samlet et flertal bag sig på valgnatten. Forinden havde han oddset på, at netop dette ikke ville lykkedes for Venstre. Foto: Søren Gylling
I Danske Spils spilleregler fremgår det, at man ikke må oddse på noget, man har intern viden om. Knud Erik Langhoff (K) oddsede 900 kroner på, at Venstre ikke ville genvinde borgmesterposten i Kolding, og den fik han i stedet selv, da han i første omgang indgik konstitueringsaftale med S, SF og RV.

Politik: Det overraskede mange, da Knud Erik Langhoff (K) på valgnatten i Kolding kunne svare på spørgsmålet om, hvem der bliver kommunens nye borgmester med de efterhånden så berømte ord:

"Det bliver så mig".

Ved sin side havde han Birgitte Munk Grunnet fra Socialdemokratiet, Villy Søvndal fra SF og Merete Due Paarup fra Radikale Venstre, og sammen havde de altså indgået en konstitueringsaftale, som iklædte den konservative spidskandidat borgmesterkæden. Men for hovedpersonen selv var det måske knap så stor en overraskelse.

Annonce

Han havde i hvert fald inden valget oddset 900 kroner på, at Venstre og Eva Kjer Hansen ikke ville få borgmesterposten i kommunen. Til odds 2,65 gav det Knud Erik Langhoff en gevinst på 1485 kroner.

Tænkte ikke videre over det

Det er Jyllands-Posten, som har skrevet historien, og avisen har også talt med den kommende borgmester om, hvorvidt det var etisk eller ej at spille på noget, som man selv er involveret i.

Efterfølgende har Knud Erik Langhoff skrevet på Facebook, at "fodboldspillere skal ikke spille på kampe, de selv er med i. Det skal politikere selvfølgelig heller ikke".

"Jeg tænkte faktisk ikke videre over det på daværende tidspunkt, men i bagklogskabens klare lys, skulle jeg selvfølgelig ikke lave et politiker-odds, når jeg selv stillede op. Som bekendt blev resultatet faktisk, at jeg kan hænge kæden om halsen. Det er jeg rigtig glad og taknemlig for. Men det var en fejl at oddse på resultatet, hvilket jeg uden omsvøb beklager", skriver Knud Erik Langhoff.

"Derfor donerer jeg selvfølgelig også gevinsten til Folkekøkkenet, så snart jeg får pengene. Ud over det har jeg ikke flere kommentarer til den sag", skriver han.

I Jyllands-Postens historie spørger avisen Knud Erik Langhoff, hvorvidt det i hans optik er etisk eller uetisk at gamble i den politiske verden, når man selv er en del af den.

- Det kan godt ske, at det er på kanten, svarer den kommende borgmester.

Annonce

Intern viden

Hos Danske Spil, hvor væddemålet blev indgået, fremgår det af punkt 25 i spillereglerne, at der er forbud mod at spille, hvis man har insider-viden. Spillereglerne er hovedsageligt rettet mod idrætsudøvere, men Danske Spil udbyder odds på en række andre områder som eksempelvis politik.

"Spilleren har således forbud mod at spille på idrætskampe, hvori spilleren selv deltager som idrætsudøver, dommer, eller på anden måde kan øve indflydelse på udfaldet af idrætskampen, eller hvorom spilleren i øvrigt er i besiddelse af intern viden, som sætter spilleren af den interne viden i en position, hvor spilleren i forbindelse med spil på de pågældende idrætskampe opnår en uberettiget fordel i forhold til personer, der ikke er i besiddelse af denne viden", står der i Danske Spils spilleregler.

Hvis Danske Spil får mistanke om, at spillere med intern viden har indgået væddemål, vil selskabet afvise eller ophæve væddemålet, men spilletjenesten har over for Jyllands-Posten afvist at forholde sig specifikt til Kolding-sagen.

Annonce

Dobbelt op fra 2017

JydskeVestkysten har også været i kontakt med Danske Spil, som af konkurrencemæssige hensyn ikke kan oplyse, hvor mange penge der samlet set er blevet oddset for på kommunalvalget. Spilletjenesten ønsker heller ikke at kommentere på interne procedurer for håndtering af insiderviden med væddemål.

"Men jeg kan fortælle, at spil på kommunalvalget er et relativt lille forretningsområde for Danske Spil, og at den samlede indsats ikke kommer op i nærheden af spil på store sportsbegivenheder. I 2021 har spillene på kommunalvalget samlet givet et mindre overskud til spillerne og underskud til Danske Spil", skriver presserådgiver Michael Ørtz Christiansen til JydskeVestkysten i en mail.

Sammenlignet med kommunalvalget i 2017 blev der i år spillet for dobbelt så mange kroner.

Annonce

Fortørnet spilekspert

Også Ekstra Bladet har beskæftiget sig med historien. Mediet har haft fat på tidligere fodbold-topdommer og nuværende spilekspert Benjamin Leander, som vurderer, at det ville have været en stor sag, hvis noget lignende skete i sportens verden.

- Hvis man havde gjort det i sport, så var det dejlig nemt, for så havde man kunnet udelukke idrætsudøveren, men hvad gør man i politik? Det er gennemført uetisk, mener Benjamin Leander, som vurderer, at det gør sagen værre, at Knud Erik Langhoff selv har haft indflydelse på, hvorvidt Venstre kunne genvinde magten.

Fra årsskiftet bliver det altså Knud Erik Langhoff selv og ikke Venstre, som har nøglen til borgmesterkontoret.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Annonce