Annonce
Sydjylland

Koldings nye borgmester oddsede på, at Venstre ikke ville genvinde borgmesterposten: Sådan er Danske Spils regler på området

Knud Erik Langhoff (K) fik samlet et flertal bag sig på valgnatten. Forinden havde han oddset på, at netop dette ikke ville lykkedes for Venstre. Foto: Søren Gylling
I Danske Spils spilleregler fremgår det, at man ikke må oddse på noget, man har intern viden om. Knud Erik Langhoff (K) oddsede 900 kroner på, at Venstre ikke ville genvinde borgmesterposten i Kolding, og den fik han i stedet selv, da han i første omgang indgik konstitueringsaftale med S, SF og RV.

Politik: Det overraskede mange, da Knud Erik Langhoff (K) på valgnatten i Kolding kunne svare på spørgsmålet om, hvem der bliver kommunens nye borgmester med de efterhånden så berømte ord:

"Det bliver så mig".

Ved sin side havde han Birgitte Munk Grunnet fra Socialdemokratiet, Villy Søvndal fra SF og Merete Due Paarup fra Radikale Venstre, og sammen havde de altså indgået en konstitueringsaftale, som iklædte den konservative spidskandidat borgmesterkæden. Men for hovedpersonen selv var det måske knap så stor en overraskelse.

Annonce

Han havde i hvert fald inden valget oddset 900 kroner på, at Venstre og Eva Kjer Hansen ikke ville få borgmesterposten i kommunen. Til odds 2,65 gav det Knud Erik Langhoff en gevinst på 1485 kroner.

Tænkte ikke videre over det

Det er Jyllands-Posten, som har skrevet historien, og avisen har også talt med den kommende borgmester om, hvorvidt det var etisk eller ej at spille på noget, som man selv er involveret i.

Efterfølgende har Knud Erik Langhoff skrevet på Facebook, at "fodboldspillere skal ikke spille på kampe, de selv er med i. Det skal politikere selvfølgelig heller ikke".

"Jeg tænkte faktisk ikke videre over det på daværende tidspunkt, men i bagklogskabens klare lys, skulle jeg selvfølgelig ikke lave et politiker-odds, når jeg selv stillede op. Som bekendt blev resultatet faktisk, at jeg kan hænge kæden om halsen. Det er jeg rigtig glad og taknemlig for. Men det var en fejl at oddse på resultatet, hvilket jeg uden omsvøb beklager", skriver Knud Erik Langhoff.

"Derfor donerer jeg selvfølgelig også gevinsten til Folkekøkkenet, så snart jeg får pengene. Ud over det har jeg ikke flere kommentarer til den sag", skriver han.

I Jyllands-Postens historie spørger avisen Knud Erik Langhoff, hvorvidt det i hans optik er etisk eller uetisk at gamble i den politiske verden, når man selv er en del af den.

- Det kan godt ske, at det er på kanten, svarer den kommende borgmester.

Annonce

Intern viden

Hos Danske Spil, hvor væddemålet blev indgået, fremgår det af punkt 25 i spillereglerne, at der er forbud mod at spille, hvis man har insider-viden. Spillereglerne er hovedsageligt rettet mod idrætsudøvere, men Danske Spil udbyder odds på en række andre områder som eksempelvis politik.

"Spilleren har således forbud mod at spille på idrætskampe, hvori spilleren selv deltager som idrætsudøver, dommer, eller på anden måde kan øve indflydelse på udfaldet af idrætskampen, eller hvorom spilleren i øvrigt er i besiddelse af intern viden, som sætter spilleren af den interne viden i en position, hvor spilleren i forbindelse med spil på de pågældende idrætskampe opnår en uberettiget fordel i forhold til personer, der ikke er i besiddelse af denne viden", står der i Danske Spils spilleregler.

Hvis Danske Spil får mistanke om, at spillere med intern viden har indgået væddemål, vil selskabet afvise eller ophæve væddemålet, men spilletjenesten har over for Jyllands-Posten afvist at forholde sig specifikt til Kolding-sagen.

Annonce

Dobbelt op fra 2017

JydskeVestkysten har også været i kontakt med Danske Spil, som af konkurrencemæssige hensyn ikke kan oplyse, hvor mange penge der samlet set er blevet oddset for på kommunalvalget. Spilletjenesten ønsker heller ikke at kommentere på interne procedurer for håndtering af insiderviden med væddemål.

"Men jeg kan fortælle, at spil på kommunalvalget er et relativt lille forretningsområde for Danske Spil, og at den samlede indsats ikke kommer op i nærheden af spil på store sportsbegivenheder. I 2021 har spillene på kommunalvalget samlet givet et mindre overskud til spillerne og underskud til Danske Spil", skriver presserådgiver Michael Ørtz Christiansen til JydskeVestkysten i en mail.

Sammenlignet med kommunalvalget i 2017 blev der i år spillet for dobbelt så mange kroner.

Annonce

Fortørnet spilekspert

Også Ekstra Bladet har beskæftiget sig med historien. Mediet har haft fat på tidligere fodbold-topdommer og nuværende spilekspert Benjamin Leander, som vurderer, at det ville have været en stor sag, hvis noget lignende skete i sportens verden.

- Hvis man havde gjort det i sport, så var det dejlig nemt, for så havde man kunnet udelukke idrætsudøveren, men hvad gør man i politik? Det er gennemført uetisk, mener Benjamin Leander, som vurderer, at det gør sagen værre, at Knud Erik Langhoff selv har haft indflydelse på, hvorvidt Venstre kunne genvinde magten.

Fra årsskiftet bliver det altså Knud Erik Langhoff selv og ikke Venstre, som har nøglen til borgmesterkontoret.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Billund

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Aabenraa

Efter katastrofevalg for DF: Ida har vippet Arne af pinden

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen

Varde For abonnenter

Politikeren skiftede prangende Mercedes ud med hverdagsbil: Tidligere var armbevægelserne større på 60 års fødselar

Sydjylland

I aften går det løs: Politiet klar med kæmpe julerazzia

Annonce