Annonce
Kolding

Koldings nye gymnasieelever må kigge langt efter fester og fredagsbar

Sådan her kommer der ikke til at se ud på Munkensdam Gymnasium i det kommende skoleår. Eleverne må ikke længere sidde og spise deres mad i kantinen. De må gerne købe mad i kantinen, men de skal gå tilbage til deres klasselokale for at spise. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
De kommende gymnasieelever i Kolding må kigge langt efter de sædvanlige fester og introarrangementer. Corona spænder ben, og i stedet stables der alternative arrangementer på benene.
Annonce

Kolding: Når de nye gymnasieelever i Kolding tager hul på deres gymnasietid i næste uge, må de kigge langt efter de sædvanlige introarrangementer og fester, som normalt holdes i løbet af den første tid på gymnasiet for at ryste dem sammen på tværs af klasserne.

Coronapandemien spænder nemlig ben for en del af de traditionelle sociale arrangementer, som eleverne på Kolding Gymnasium, Munkensdam Gymnasium og HHX på IBC plejer at blive præsenteret for i løbet af deres første periode som gymnasieelever.

På Munkensdam Gymnasium har man planlagt en introfest den 28. august, hvor 1.g'erne skal være med fra start og resten af gymnasiets elever kan komme senere. Men rektor Per Møller erkender, at denne fest formentlig ikke bliver holdt i den planlagt form, eftersom det er meget usikkert, om regeringen til den tid har åbnet for diskoteker og spillesteder.


Vi lægger os i kølvandet på fase 4, og hvis diskoteker og spillesteder ikke er genåbnet da, holder vi ikke nogen fest.

Sune Hother Petersen


På Kolding Gymnasium og IBC har man begge steder planlagt introfest den 4. september, da man troede, at fase 4 i genåbningen var sket på det tidspunkt. Rektorerne for de to skoler slår dog fast, at disse fester er særdeles usikre.

Annonce

I slipstrømmen på fase 4

- Festen den 4. september hænger i en tynd tråd. Vi lægger os i kølvandet på fase 4, og hvis diskoteker og spillesteder ikke er genåbnet da, holder vi ikke nogen fest, siger rektor på Kolding Gymnasium, Sune Hother Petersen.

Han oplyser, at der dog kan blive tale om nogle mindre, alternative fester for klasserne.

Netop aktiviteter og arrangementer for de enkelte klasser vil blive prioriteret højere end normalt på alle de tre gymnasiale uddannelser.

- Meget kommer til at foregå i klasserne. Før mødte man hinanden mere på tværs af klasser til cafeer og fester, men nu laver vi i højere grad sociale arrangementer i klasserne. Aktiviteterne bliver også mere til klassearrangementer end årgangsarrangementer, fortæller Sune Hother Petersen, der heller ikke regner med, at en fredagscafé for hele skolen heller ikke bliver til noget.

Annonce

Spredt over flere dage

På Munkensdam Gymnasium bliver et planlagt introarrangement for alle de nye elever på fredag ændret, så det foregår over tre dage. På IBC bliver en introcamp for de cirka 300 nye elever på HHX ganske vist gennemført med overnatning i telte på Houens Odde, men det bliver med særlige coronarestriktioner.

Gymnasier og corona

  • Eleverne på landets gymnasieuddannelser blev hjemsendt til fjernundervisning midt i marts, da store dele af Danmark lukkede da.
  • 3.g'erne kom fysisk tilbage på skolerne kort efter påske midt i april, mens 1. og 2. g'erne måtte vente med at vende tilbage indtil slutningen af maj.
  • De fleste havde dog meget begrænset med skolegang på gymnasiet derefter, da der var fløjtet til læseferie på det tidspunkt.

For eksempel tager man to nætter i brug, så halvdelen er afsted første nat, og resten er afsted næste nat. Aktiviteterne derude foregår klassevis, og klasserne bor i adskilte lejre, fortæller rektor Jesper Kjølhede.

De tre rektorer siger samstemmende, at de nye elever formodentlig er trætte af, at fester, fredagscaféer og andre arrangementer aflyses eller ændrer karakter.

- Men jeg tror også, at de synes, at det er tusind gange vigtigere, at de kan komme i skole igen og få en almindelig skoledag, siger Jesper Kjølhede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce