Annonce
Kolding

Koldings politikere gør klar til at investere for stort tocifret millionbeløb

Hvis man kan tale om, at coronakrisen er godt for noget som helst, så kan det være, at en tiltrængt forskønnelse af den trøstesløse Borchs Gård måske bliver rykket frem til i år. Det arbejde er ellers skudt ud i fremtiden på grund af kommunens økonomisk trængte situation. Arkivfoto: Søren Gylling
For at holde hånden under beskæftigelsen har Folketinget fjernet kommunernes anlægsloft. Lige efter påske udpeger Koldings politikere de projekter, de vil fremskynde i kommunen. Borchs Gård og Torvet i Lunderskov er blandt mulighederne.
Annonce

Kolding: Koldings politikere overvejer i disse dage hvilke anlægsprojekter, de vil rykke frem til i år for at afbøde coronakrisens skadevirkning på beskæftigelsen i kommunen, og borgmester Jørn Pedersen (V) forudser, at der bliver tale om projekter "for et stort to-cifret millionbeløb".

- Vi kigger blandt andet på, hvad vi kan sætte i gang for at styrke midtbyen. Vi har jo mange projekter liggende klar i skuffen som eksempelvis en renovering af Borchs Gård, Ny Vestertorv og Banegårdpladsen. Men der kan også blive tale om noget helt nyt, som skaber miljø på vores gader og pladser, siger borgmesteren.

- Vi kommer også til at drøfte, hvad vi kan gøre i vores to handelscentre i Vamdrup og Christiansfeld, som også er ramt af coronakrisen. Tilsvarende skal vi kigge på området ved Kolding Storcenter, hvor vi kan overveje. om vi skal forbedre Egtvedvej-krydset.

Anlægsloftet

  • Regeringen har som en konsekvens af coronakrisen ophævet anlægsloftet for resten af 2020.
  • Anlægsloftet er det beløb, som Danmarks 98 kommuner samlet set må bruge til blandt andet at renovere og bygge nye bygninger og veje.
  • For 2020 er det på 19,1 milliarder kroner.
  • Loftet blev indført i 2013 som en sikring mod overophedning af dansk økonomi.
Annonce

Rettidig omhu

Borgmesteren nævner også mindre vejprojekter i hele kommunen såsom et fortov på Fjordvej frem til det nye badeanlæg for enden af Lyshøj Allé som muligheder.

Og måske bliver det måske nu, at Torvet i Lunderskov skal have den forskønnelse, der ligesom mange andre projekter blev sparket ud i fremtiden under den store økonomiske opbremsning i Kolding Kommune sidste år.

- Vi får travlt både politisk og administrativt, men vi skal gøre vores for at skabe optimisme og tro på fremtiden, siger Jørn Pedersen.

Men Kolding Kommune er jo økonomisk hårdt presset, så hvordan er der råd til at lave ekstraordnære investeringer for et stort to-cifret millionbeløb?

- For det første vil vi kunne lånefinansiere det, vi rykker frem, fordi vores likviditet er under landsgennemsnittet.

- For det andet har vi ikke råd til at lade være. Vi har et erhvervsliv, der bløder, og hvis vi ikke får rettet op på det, så står vi med et langt større problem senere. Det her er rettidig omhu, siger Jørn Pedersen.

Gruppeformandene for byrådets partier og borgmesteren mødes straks efter påske for at udpege de første af de anlægsprojekter, de vil sætte i gang omgående.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce