Annonce
forside

Koldings politiske kultur

René Alling Jensen. Privatfoto

Læserbrev: Store besparelse er blevet vedtaget i Kolding Kommune. Det betyder folk har mistet deres job, og mange vil mærke de tidligere ansattes fravær på deres egen krop.

Vi skylder både de mennesker, der er blevet fyret og dem, der føler konsekvensen af det, at vi er ekstra forsigtig når kommunen bruger penge på nye ting.

Det ultrakorte Obama møde, som politikerne forsøgte at give indtryk af kunne udvides til virksomhedsforsøg og meget mere. Forholdene var fra starten lagt fast, og formålet var at give indtryk af, at vi fik noget for de 750.000 der kom fra kommunalkassen. Selv om Obama hurtigt skulle videre til Amsterdam. Jeg undrer mig over, at et liberalt parti som Venstre mener, at det er en kommunal opgave at drive foredragsvirksomhed, og de røde partier ikke mener pengene kan bruges bedre end foredrag til en lille lukket gruppe. Fristelsen for det meget omtalte arrangement ville give politikerne, der kom i fjernsynet, og de gratis billetter til 17.500 pr. stk. til økonomiudvalgets medlemmer, der vedtog at give de 750.000 kroners støtte, var for fristende. Det, at man stadig ikke ønsker at give pressen fuld indsigt i de økonomiske aftaler, der var på trods af ankestyrelsen kendelse, gør mig led og ked af politik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce