Annonce
Kolding

Kolding-skole har nu 23 smittede elever: Flere skoler sender elever hjem

På Kolding Realskole og Lyshøjskolen er der også coronasmitte lige nu, men det er Brændkjærskolen, der er allerhårdest ramt i Kolding. I løbet af den seneste halvanden uge er fire ansatte og 23 elever blevet testet positive for corona. I sidste uge kunne eleverne blive testet ved en af regionens testbiler ved skolen, og det samme tilbud kommer tirsdag og torsdag i denne uge. Foto: Henrik Kruse
I løbet af weekenden er endnu to skoler i Kolding blevet ramt af coronasmitte og har måttet sende elever hjem i isolation og til test. På den i forvejen coronaramte Brændkjærskolen blev der også konstateret endnu mere smitte i weekenden.

Kolding: Coronasmitten fortsætter med at holde sit indtog på skoler rundt omkring i Kolding, og henover weekenden er der konstateret smitte på yderligere to skoler.

I løbet af sidste uge blev Brændkjærskolen på tre årgange ramt så hårdt af smitte, der bredte sig, som ugen skred frem, at man i hele denne uge har sendt alle 258 elever på 6.-8. årgang hjem til onlineundervisning i hele denne uge.

I løbet af weekenden har man fået indberetning om yderligere en stribe tilfælde på skolen, og derfor er man nu oppe på at have fået konstateret smitte hos i alt fire medarbejdere og 23 elever på de tre årgangen siden forrige fredag.

Alle de hjemsendte elever skal testes to gange i denne uge, og indtil de har fået et negativt svar på første test, skal de være i isolation derhjemme og må ikke være sammen med andre udenfor husstanden.

Annonce

Syv 8. klasser sendt hjem

På Kolding Realskole fik ledelsen lørdag melding om, at en elev på 8. årgang er blevet testet positiv for corona. Fordi eleven har været på skolen i flere dage umiddelbart op til den positive test, har skolen for en sikkerheds skyld sendt alle syv 8. klasser hjem til onlineundervisning.

Nogle af de hjemsendte elever vurderes til at være nære kontakter til den smittede elev, og de skal testes to gange. Andre elever har været længere ude i periferien i forhold til den smittede, og de kan nøjes med at blive screenet og dermed testet en enkelt gang, oplyser skoleleder Wilhelm Hallum.

Han regner med, at eleverne kan vende tilbage til undervisning på skolen på torsdag, men det afhænger af, hvor let der er for eleverne at få testtider.

På Lyshøjskolen er alle elever i en 0. klasse samt to medarbejdere blevet sendt hjem fra skole fra mandag. Det sker, efter at en medarbejder er blevet positiv for corona. Vedkommende blev testet i fredags og fik svar søndag, og de hjemsendte skal nu alle testes på fjerde- og sjettedagen for den dag, de senest var i kontakt med den smittede medarbejder.

Testbil kommer til skole igen

  • De 259 hjemsendte elever i 6., 7. og 8. klasse på Brændkjærskolen skal alle testes tirsdag og torsdag i denne uge. For at gøre testningen lettere, er det lykkedes Kolding Kommune at få en af Region Syddanmarks testbiler til igen at holde ved skolen disse to dage fra klokken 9-16. 
  • Eleverne kan komme og blive testet her uden tidsbestilling.
  • Også i sidste uge kunne de elever på skolen, der da var sendt hjem, blive testet ved testbilen.
  • Testbilerne bliver kørt ud til steder, hvor coronasmitten er omfattende, og hvor mange skal testes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Annonce