Annonce
Kolding

Koldings socialdemokrater på vej i kampvalg om borgmesterkandidat

Socialdemokraterne i Kolding Kommune skal vælge mellem to unge mænd - og måske yderligere en endnu kendt kandidat, når de skal finde deres borgmesterkandidat i sensommeren. En af dem er ham her - 23-årige Elvis Comic, der sidder i byrådet som suppleant for byrådsgruppens forrige frontfigur Christian Haugk, som gik ud af politik i 2018. Arkivfoto: Søren Gylling
Nu melder partiets formand, 25-årige Filip Bekic, sig på banen som spidskandidat. I forvejen har Elvis Comic meddelt, at han stiller op, og en tredje er på vej.

Kolding. De omkring 430 medlemmer af Socialdemokratiet i Kolding Kommune får efter alt at dømme mindst tre kandidater at vælge imellem, når de inden længe skal vælge den person, som skal føre an som partiets borgmesterkandidat ved byrådsvalget 16. november i 2021.

Nu melder formanden for partiets fællesledelse i Kolding Kommune, 25-årige Filip Bekic, sig nemlig på banen som kandidat med opbakning fra sin bestyrelse, DSU Kolding og to af byrådsgruppens fire medlemmer.

I forvejen har byrådsmedlem Elvis Comic, der er 23 år, og sjovt nok ligesom Bekic har rødder i Bosnien, sagt, at han stiller op til valget af spidskandidat.

Og Johannes Møller, som er medlem af partiets kandidatudvalg, siger til JydskeVestkysten, at han "ikke kan udelukke, at flere er på vej".

Har du kendskab til en tredje kandidat?

- Jeg har hørt om én til, der er på vej", siger han.

Vi havde håbet, at vi kunne holde nogle møder, hvor kandidaterne debatterer, så medlemmerne kan lære dem bedre at kende. Nu må vi måske finde en anden måde at gøre det på.

Johannes Møller, kandidatudvalget hos S.

Støtte fra to

Filip Bekic motiverer sit kandidatur med "behovet for bedre samarbejde og en ny politisk kurs for hele Kolding Kommune":

- Denne byrådsperiode har vist, at der er brug for en ny start og et nyt flertal. Et flertal, som prioriterer velfærd, kultur og det grønne område. Jeg vil kæmpe for det brede samarbejde i byrådet og sikre, at der ikke bliver taget forhastede beslutninger henover hovedet på borgerne, siger han.

To af Socialdemokratiets fire byrådsmedlemmer Hamlaoui Bahloul og tidligere borgmester Per Bødker Andersen giver deres støtte til Filip Bekic, mens gruppeformand Poul Erik Jensen indtil videre ikke ønsker at give sin holdning til kende.

- Jeg forholder mig neutralt i respekt for medlemmerne. Jeg er fuld af tillid til, at medlemmerne vælger den bedste kandidat, siger Poul Erik jensen, der dog tidligere har udtalt om Elvis Comics kandidatur, at han er "en politiker, som nok vil have gavn af at høste lidt mere erfaring."

Annonce

Hurtigt, men langsomt

Johannes Møller håber, at Socialdemokratiet kan udpege den nye borgmesterkandidat på en generalforsamling i slutningen af august eller begyndelsen af september.

- Vi vil gerne have have det på plads så hurtigt som muligt, men så langsomt som nødvendigt. Vi havde håbet, at vi inden valget skal finde sted, kunne holde nogle møder, hvor kandidaterne debatterer, så medlemmerne kan lære dem bedre at kende. Nu må vi måske finde en anden måde at gøre det på, siger han.

Socialdemokraterne mistede deres seneste borgmesterkandidat, da Christian Haugk i februar 2018 forlod byrådet efter 13 år, fordi han fik job i Haderslev Kommune.

Annonce
Kolding For abonnenter

Ejere af landejendom mistede alt i brand: Nu bor de i container ved siden af deres nedbrændte hus

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Navne For abonnenter

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Tankstation fik sur smiley for snavset køleboks med formodet skimmel

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Kolding

Slagsmål mellem unge og arbejdere satte arbejde helt i stå: Nu går arbejdet med nyt atletikanlæg snart i gang igen

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det forsætter, selv om han er gået på pension

EfB

EfB-undersøgelse på usikker grund

Annonce