Annonce
Kolding

Koldings socialdirektør fratræder efter regnskabsfusk

Lars Rasmussen har forladt jobbet som socialdirektør med omgående virkning. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Socialdirektør Lars Rasmussen og tidligere økonomichef mister jobbet efter ny økonomiskandale i Kolding Kommune. Socialforvaltningen forsøgte at skjule den reelle størrelse af overforbrug for millioner.

Kolding: Efter 22 år i direktørstolen i Kolding Kommunes socialforvaltning fratrådte 57-årige Lars Rasmussen pludselig tirsdag aften sit job.

Aftalen om, at Kolding Kommunes og Lars Rasmussens veje skal skilles, blev udformet i løbet af i går, og derefter godkendt på et ekstraordinært møde i byrådets økonomiudvalg.

Anledningen er, at Lars Rasmussens socialforvaltning er blevet afsløret i talfusk i sit 2018-regnskab. Her er der pyntet på tallene, så 2018-underskuddet kom til at se 19,3 millioner mindre ud, end det i virkeligheden er.

Forvaltningens tidligere økonomichef ventede simpelthen til efter nytår med at betale og bogføre udgifter, som skulle have været betalt og bogført i 2018. På den måde skjulte man den reelle størrelse af overforbruget af penge i forhold til de budgetter, politikerne har afstukket. Det er i strid med såvel Kolding Kommunes egne regnskabsinstrukser som den helt overordnede praksis i landets kommuner.

Den tidligere økonomichef fik i starten af året en ny stilling som seniorkonsulent i socialforvaltningen. Det job fritstillede Koldings kommunaldirektør Thomas Boe ham fra med omgående virkning i mandags.

Annonce

Direktøren

  • Lars Rasmussen er 57 år.
  • Han blev kontoruddannet i Kolding Kommunes økonomiske forvaltning i 1982-1984.
  • I 1989 blev han budget- og regnskabschef i socialforvaltningens økonomiafdeling, derefter vicedirektør i 1991 og fra 1997 socialdirektør.
  • Lars Rasmussen har også haft ansvaret for senior- og sundhedsområdet, som nu er udskilt i egen forvaltning.
  • Lars Rasmussen er bror til Søren Rasmussen, som er byrådsmedlem og viceborgmester for DF.
  • Deres far, Bent Rasmussen, var borgmester i Kolding fra 1977-1985.

Den fulde historie

Fifleriet med regnskabstallene er kommet for en dag i forbindelse med revisionsfirmaet BDO's gennemgang af årsregnskabet. Af et notat fra revisorernes om de såkaldte "periodiseringsfejl" fremgår det, at den tidligere økonomichef har oplyst, at det var ham alene, som traf beslutningen om, at fakturaer i hobetal først skulle konteres i regnskabsår 2019.

Hvis det ikke var sket, skulle socialdirektør Lars Rasmussen have aflagt et regnskab med et underskud på næsten 54 millioner kroner i stedet for det minus på 34 millioner kroner, som det blev til - og som i sig selv var et voldsomt overforbrug.

Borgmester Jørn Pedersen beklager sagen.

- Vi ved, at der er virkelig pres på det specialiserede socialområde, men vi skal jo have den ærlige og redelige viden. Vi skal kende den fulde historie, ellers kan vi ikke handle, siger borgmesteren.

Fritstillingen og direktørfratrædelsen i socialforvaltningen kommer kun godt fire måneder efter, at Kolding kommunes tidligere uddannelses- og børnedirektør Helle Thiele og hendes skolechef Lars Svensson blev fyret efter omfattende regnskabsrod og overforbrug for 29 millioner kroner i deres forvaltning.

JydskeVestkysten har uden held forsøgt at træffe Lars Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce