Annonce
Kolding

Koldings største biograf åbner som en af de første

- Vi glæder os helt vildt til at åbne igen og give vores gæster en masse gode filmoplevelser. Vi overholder naturligvis alle retningslinjer fra myndighederne, og så bliver det ekstra fedt at vise vores helt nye biografsale frem, som er indrettet med luksussæder, der kan lænes helt ned, siger biografchef Simon Særkjær-Lauridsen. Foto: Søren Gylling
Fra fredag den 29. maj kan man igen slå sig ned med lune popcorn og høje forventninger i Nordisk Film Biografer Kolding. Og det bliver i helt nye luksusstole.
Annonce

Kolding: Når landets største biografkæde åbner op efter den ufrivillige corona-nedlukning, så bliver biografen i Kolding blandt de første, som inviterer publikum indenfor.

Nordisk Film Biografer har 23 biografer over hele landet. De første elleve af kædens biografer – og herunder biografen i Kolding – åbner fredag 29. maj. I ugerne herefter åbner resten.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi bliver blandt de første, som åbner. Det er en strategisk beslutning fra ledelsen, og de erfaringer, vi blandt andet får her i Kolding, skal bruges af de andre biografer, når de åbner, fortæller biografchef Simon Særkjær-Lauridsen

Program klar

Når biografen i Kolding Storcenter åbner, vil det bl.a. være med animationsfilmen "Fremad", den danske debutfilm "Kød og Blod" med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og "Bombshell" med Charlize Theron.

Det fulde program vil løbende blive opdateret og kan ses på nfbio.dk eller i Nordisk Films bioapp.

Nicolai Bio arbejder også på at få sit program klar til åbningen. Planen er at spille fire film om dagen. Se mere på www.nicolaibio.dk

Begge biografer har taget flere forholdsregler, så det bliver en tryg oplevelse for både gæster og ansatte.

Annonce

Flere hensyn

Biografen i Kolding vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage. Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyen, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Gæsterne vil blive mødt af en vært, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse. Det vil selvfølgelig være muligt at købe både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn, så biografturen kan blive – næsten – som den plejer.

Annonce

Nye luksussæder

Mens biografen har været lukket, er tiden brugt på ombygning. Fire af de i alt seks sale er allerede færdige og nu udstyret med funklende nye lukussæder, som gæsterne kan indstille præcis som ønsket.

Der er tale om meget rummelige sæder, hvor fod- og nakkestøtte kan indstilles elektronisk med et let tryk på armlænet. Luksussæderne er ekstra brede og giver selv den mest langbenede gæst mulighed for at slå benene op og nyde filmen i fulde drag.

Derudover er selve biografsalene indrettet med ekstra meget gangplads mellem sæderne. Det betyder også, at det samlede antal af sæder falder fra 900 til 500, fordi de nye sæder kræver mere plads.

- Som publikum vil man opleve, at der ofte vil være mere fyldt til den enkelte forestilling, når der er færre sæder i udbud. De fleste fortæller heldigvis, at det gør oplevelsen bedre for dem, når de har en fornemmelse af at være flere i salen, siger biografchef Simon Særkjær-Lauridsen.

De resterende to sale er stadig under ombygning – også her bliver der installeret luksussæder. Beslutningen om at udskifte sæderne var taget længe før, der udbrød coronakrise, oplyser biografchefen.

- Det bliver fantastisk at åbne op med en biograf, der ligger i top både hvad angår både sikkerhed og ikke mindst komfort, siger Simon Særkjær-Lauridsen.

I mere end to måneder har Nordisk Film Biografer Kolding været lukket, men nu er biografchef Simon Særkjær-Lauridsen klar til at åbne igen. Allerede på fredag den 29. maj slår han dørene op til biografen, som har fået helt nye sale med luksussæder. Biografen har været lukket ned siden 12. marts på grund af covid-19-krisen. Foto: Søren Gylling
Det er ikke kun i salene indenfor, at man har gjort klar til gæsterne. Slikbeholderne er også fyldt til randen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce