Annonce
Kolding

Lunderskov mister populær skoleleder: Rykker til Koldings største privatskole

Wilhelm takker af med elever, forældre og lærere på Kongsbjergskolen i august og starter på Kolding Realskole den 1. september. Frem til Wilhelms opstart er Rikke Pal fortsat konstitueret skoleleder. Arkivfoto: Søren Gylling
44-årige Wilhelm Hallum skal fra 1. september være ny skoleleder på Kolding Realskole. Dermed stopper han som skoleleder på Kongsbjergskolen i Lunderskov, hvor han har været i over to et halvt år og faktisk er tidligere elev.
Annonce

Kolding/Lunderskov: Det er lidt over to måneder siden, at Kolding Realskole med øjeblikkelig virkning sagde farvel til sin daværende skoleleder, Dorte Svane Peschardt, og nu har Koldings største privatskole fundet sin afløser.

Valget er faldet på 44-årige Wilhelm Hallum, der kommer fra en stilling som skoleleder på Kongsbjergskolen i Lunderskov. Det oplyste Kolding Realskole i en pressemeddelelse fredag.

- Det er en stor ære at få muligheden for at stå i spidsen for én af landets mest traditionsrige og bedst præsterende privatskoler. En skole, der er kendetegnet ved et højt ambitionsniveau for alle børn og unge - både når det gælder trivsel og faglighed, siger Wilhelm Hallum i pressemeddelelsen.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Wilhelm Hallum, der på nuværende tidspunkt ikke ønsker at udtale sig om sin nye stilling til avisen. Han ønsker først at tage ordentlig afsked med Kongsbjergskolen, hvor han har været i lidt over to og et halvt år.

- Tiden skal nu bruges på at lære meget mere om skolens dna, således jeg sammen med skolens dygtige personale, forældre og bestyrelse kan tegne skolens retning i årene, der kommer. Jeg ser frem til det kommende samarbejde, udtaler Wilhelm Hallum i pressemeddelelsen.

Annonce

Slut med kedelige møder

Formanden for skolebestyrelsen på Kongsbjergskolen, Jesper Bach Ladefoged, siger til JydskeVestkysten, at han er ked af, at Wilhelm Hallum skifter skole. Han roser ham for at have skabt en enorm opbakning blandt lokalbefolkningen, og flere brugere i den lokale Lunderskov-gruppe har også givet udtryk for, at de vil savne ham.


Det er en stor ære at få muligheden for at stå i spidsen for én af landets mest traditionsrige og bedst præsterende privatskoler. En skole, der er kendetegnet ved et højt ambitionsniveau for alle børn og unge - både når det gælder trivsel og faglighed

Wilhelm Hallum, skoleleder


Wilhelm Hallum har blandt andet gjort op med "kedelige" forældremøder og ændret formatet, så de er blevet mere relevante for både lærere og elever. Han er også lykkedes med at højne antallet af nye elever fra de små omegnsskoler.

Under coronakrisen lavede Kongsbjergskolen som den eneste folkeskole i Kolding obligatorisk onlineundervisning klokken 8-13 hver dag for de ældste elever i de sidste fem uger af perioden med fjernundervisning.

Wilhelm Hallum bor i Kolding med sin kone, som han har tre piger med. Han har tidligere været viceskoleleder på Aalykkeskolen.

Han starter på sit nye job den 1. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Provinsens kræftramte børn kan blive tvunget til København: Politikere og overlæge er rystede

Annonce