Annonce
Kolding

Koldings største privatskole opfordrer børn til at blive testet hver uge: Vil undgå ikke-testede på skolen

Skolelederen på Kolding Realskole, Wilhelm Hallum, slår fast, at målet med opfordringen er, at kunne åbne op for skolen igen. Arkivfoto: Søren Gylling
- Vi vil bare rigtig gerne have børnene ind på skolen igen, siger Wilhelm Hallum, efter han lørdag var ude med en opfordring til, at alle elever bliver testet på ugentlig basis, når skolen må åbne op igen.

Kolding: Lørdag eftermiddag tonede Wilhelm Hallum, skoleleder på Kolding Realskole, frem i en video på Facebook med en besked til skolens elever og forældre.

Budskabet fra skolelederen var, at man vil have elever i 0. til 4. klasse testet en gang i ugen, mens skolens ældste elever skal lade sig teste to gange om ugen, når nedlukningen af skolerne i postnummer 6000 på et tidspunkt bliver ophævet. Desuden skal de ældste elever bære mundbind eller visir lige som elever på ungdomsuddannelser.

Dermed har Kolding Realskole, der er en privatskole, valgt en mere restriktiv tilgang, end den man kender fra folkeskolerne.

Ifølge Wilhelm Hallum er der ét mål med tilgangen.

- Først og fremmest drejer det sig om, at vi alle har en fælles interesse i at få lukket vores skoler op. Når alt bliver skåret væk, kan jeg konstatere, at hvis jeg har smittede på skolen, så bliver vi lukket, og hvis jeg ikke har smittede på skolen, så kan jeg drive skole for børnene. Det er det, det går ud på for os, siger Wilhelm Hallum til JydskeVestkysten.

- Så vi gør det med henblik på at være bedre rustet til at holde skolen åbent, siger Wilhelm Hallum, der forklarer, at personalet på skolen siden årsskiftet har båret værnemidler, når de har været tæt på børnene og tæt på hinanden på fællesområder, siger han.

Annonce

Tillid til hinanden

I videoen slår Wilhelm Hallum fast, at skolen ikke kan kræve, at børnene bliver testet. Der lyder dog samtidig en opfordring til, at ikke-testede børn og voksne ikke kommer ind på skolen.

Hvordan vil I sikre det?

- En af vores fundamentale værdier er tillid til hinanden. Man vælger aktivt at gå hos os. Så der kommer ikke til at stå en skoleleder i døren og bede om testresultater. Vi har en gensidig respekt og en gensidig tillid til, at vi vil hinandens bedste. Så der skal ikke andet til end god og tydelig kommunikation, siger Wilhelm Hallum.

Så man skal altså ikke fremvise en negativ test for at komme i skole?

- Nej, sådan noget bruger vi ikke nede ved os, og det har vi ikke gjort på noget tidspunkt. Det her drejer sig om, at vi ønsker at passe på hinanden.

Annonce

En håndfuld henvendelser

Der går cirka 1000 elever på Kolding Realskole, hvor der er 125 ansatte. Wilhelm Hallum har kun modtaget ganske få henvendelser fra forældre, siden han lagde videoen på det sociale medie.

- Jeg har lidt over 2000 forældre, og jeg har fået en lille håndfuld henvendelser, hvor jeg har skrevet dybere ind, hvad tankerne bag opfordringen er, siger skolelederen.

Lige som de resterende skoler i postnummer 6000 er Kolding Realskole blevet pålagt af myndighederne at holde lukket i den kommende uge på grund af det høje smittetryk i Kolding. Hvis smitten i løbet af den næste uge skulle falde markant, er Wilhelm Hallum klar til at ændre på opfordringen.

- Det eneste, vi kan sige om situationen i Danmark, er, at der er intet, der er fast. Men selvfølgelig justerer vi hele tiden, og vores fordel ved at være private er, at vi kan justere meget hurtigere, siger han.

- Der er ikke noget, der er fastlåst. Vi vil bare rigtig gerne have børnene ind på skolen igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce