Annonce
Erhverv

Koldings største virksomhed blev Årets Virksomhed: Det er virkelig herligt

Det var unge rådet på Alfa Laval, der havde indstillet virksomheden til prisen som Årets Virksomhed. Foto: Søren Gylling
Alfa Laval vandt torsdag aften prisen som Årets Virksomhed i Kolding. – Det er sådan noget, der varmer helt ind i hjertet, lyder det fra direktør Ole Rudbeck Petersen, der står i spidsen for 700 ansatte på Albuen.
Annonce

Kolding: Det var virksomhedens yngste medarbejdere i ungerådet, der tog initiativ til at indstille Alfa Laval, og torsdag aften regnede det ned over de unge medarbejdere, da de på scenen sammen med direktør Ole Rudbeck Petersen modtog prisen som Årets Virksomhed.

- Det er virkelig herligt. Jeg er virkelig så stolt, lød det fra Ole Rudbeck Petersen, der er direktør for de 700 på fabrikken, der producerer løsninger i rustfrit stål til blandt andet fødevareindustrien i hele verden.

- De unge glemte faktisk at spørge om lov til at indstille virksomheden. Men det skal de ikke høre noget for, siger Ole Rudbeck Petersen og fortsætter:

- Det er selvfølgelig en stor aften, men det er altså også noget som de 700 ansatte kan bruge til noget. Jeg er helt sikker på, at alle 700 er stolte, siger Ole Rudbeck Petersen.

- De unge glemte faktisk at spørge om lov til at indstille virksomheden. Men det skal de ikke høre noget for.

Ole Rudbeck Petersen direktør på Alfa Laval i Kolding.

Alfa Laval er Koldings største virksomhed målt på antal ansatte, og virksomheden har de seneste år været inde i en meget positiv udvikling, hvor Alfa Laval Kolding alene fra 2017 til 2018 formåede at løfte omsætningen med 11 procent til 1,7 milliarder kroner.

Væksten betyder, at inden for de seneste år, at den svenskejede koncern har investeret mere end 300 millioner kroner i Kolding.

De positive takter er også blevet opfanget af Ergjan Toplica, der er en del af det unge råd, der indstillede Alfa Laval til prisen som Årets Virksomhed. Han er vild med sin arbejdsplads.

- Jeg er faktisk helt høj over det her. Det er så fedt. Det er også en helt vild god arbejdsplads. Det er nok ikke alle, der ved det. Men den her pris understreger bare, at det er en god arbejdsplads, siger Ergjan Toplica.

Alfa Laval beskæftiger mere end 17.000 medarbejdere på verdensplan. Virksomheden i Kolding kan i år fejre 70-års jubilæum. I 2019 kunne man på fabrikken i Kolding fejre ikke mindre end syv 25-års jubilarer og fem 40-års jubilarer – i alt havde de 17 jubilæer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce