Annonce
Aabenraa

Kollund Skole har fået en perma-have

Der var brug for masser af kræfter i løbet af projektet. Pressebillede
Aftale med egns- og grænsemuseet Oldemorstoft i Padborg sikrer haven gamle sønderjyske æbletræer.

KOLLUND: I foråret og sommeren, efter en periode hvor eleverne på grund af corona-krisen på Kollund Skole havde været hjemme og fået hjemmeundervisning, var det væsentligt at skabe et undervisningsforløb, der kunne tilgodese de retningslinjer, der både indgik i reformen fra 2014 samt den nye kontekst, der skulle føres skole under i foråret 2020.

Med det udgangspunkt gik 5. klasse fra Kollund Skole og Børnehus i gang med at etablere en permahave med tilhørende ude-lærings-område.

5. klasse gik i gang med at rydde skoven for buske, vildvækst og små træer for at skabe plads til bænke og et shelter. Der blev båret grene væk, og mange blev savet op, stablet og dermed blev der etableret “pindsvine/insekt-hoteller”.

Annonce

Samtidigt gravede de et godt stykke græsplæne om og fjernede ukrudt for at gøre klar til bærbuske samt blomsterbed.

Med støtte fra Sund Skole 2020, gik elever i gang med at etablere et shelter i området. Eleverne var meget engagerede og tog del i arbejdet med stor iver. Som det hele skred frem, kunne de langsomt se resultater af deres hårde arbejde.

Eleverne har udvist stor deltagelse i arbejdet, og de har vist, at det betyder noget, lyder det i en pressemeddelelse fra skolen.

Den sidste del af forløbet handlede om at få etableret bænke, man kan sidde på. Til det formål havde skolen lavet en aftale med Mik Haar fra Kelstrup Naturskole, som på Kollund Skole og hjalp med at få bygget fem stammebænke til området.

Til efteråret 2020 er der indgået aftale med egns- og grænsemuseet Oldemorstoft i Padborg om at kunne få frugttræer til Kollund Skole. Her er der tale om gamle sønderjyske æblesorter - med fokus på bæredygtighed og tradition.


Til efteråret 2020 er der indgået aftale med egns- og grænsemuseet Oldemorstoft i Padborg om, at kunne få frugttræer til Kollund Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce