Annonce
Kolding

Kolonihaver må lade livet til fordel for parkeringspladser

Det er den række kolonihaver, der ligger tættest op mod stadion, der bliver inddraget til fordel for parkeringspladser. I alt bliver den nye parkeringsplads 4200 kvadratmeter. Foto: Søren Gylling
Kommunen inddrager seks kolonihaver i forbindelse med udvidelse af Kolding Stadion. De, der mister deres kolonihavehus, er blevet tilbudt at komme på venteliste til en ny, fortæller jurist i Kolding Kommune.
Annonce

Kolding: Den række af kolonihavehuse, der ligger længst op mod Kolding Stadion vil blive jævnet med jorden, når der skal bygges parkeringspladser ved stadion i forbindelse med den forestående udvidelse af stadion.

Det fremgår af den masterplan for fremtidens Kolding Stadion, som Kolding Kommune og Kolding IF har fået udarbejdet. Konkret drejer det sig om seks kolonihaver mellem Margrethe Mortens Toft og stadion, som vil blive inddraget til af et helt nyt parkeringsareal bag en kommende tribune mod vest.

Det er kommunen, der ejer kolonihaverne, som de lejer ud til folk. Det er endnu ikke fastlagt, hvornår lejerne skal sige farvel til deres kolonihaver. Det skyldes, at masterplanen er inddelt i faser, og etableringen af parkeringspladsen først er en del af den anden fase, der sættes i gang.

- Der er ikke nogen afklaring endnu, men det ser ud til, at det bliver engang i 2021. Men det kan rykke sig, så det både bliver tidligere eller senere end først antaget. Det er svært at sige præcis, siger Lasse Hildingberg, der er jurist i Kolding Kommune.

Ifølge ham kan lejekontrakterne opsiges med en måneds varsel til den 1. januar

- De, der mister deres kolonihave, vil blive tilbudt at komme på venteliste til en ny. Som udgangspunkt tænker jeg, at det vil blive til Kæmnerengen og Margrethe Mortens Toft, for det er dem, vi administrerer, siger Lasse Hildingberg.

Annonce

I gang hurtigst muligt

Claus Holm-Søberg, der er bestyrelsesformand i Kolding IF, har tidligere fortalt til JydskeVestkysten, at klubben går efter at få sat fasen, der indebærer en ny parkeringsplads, i gang hurtigst muligt. Han forklarede ved den lejlighed, at klubben vil arbejde meget hårdt for at kunne sætte gang i arbejdet, der foruden parkeringspladsen indebærer, at den gamle trætribune blive revet ned, og der vil blive etableret en ny med cirka 3300 siddepladser.


Der er ikke nogen afklaring endnu, men det ser ud til, at det bliver engang i 2021. Men det kan rykke sig, så det både bliver tidligere eller senere end først antaget. Det er svært at sige præcis

Lasse Hildingberg, jurist Kolding Kommune.


Ifølge masterplanen koster den faste over 77 millioner at gøre til virkelighed.

Den første fase af stadionudvidelsen sættes i gang, når sæsonen i 1. division er slut. Den indebærer en opgradering af lys og varme i banen.

Masterplanen beskriver opgraderinger for over 130 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Lokalt folketingsmedlem raser: Jeg har ikke kæmpet for skattelettelser i Esbjerg Kommune

Annonce