Annonce
Nordtyskland

Kom bare danskere: Flensborg har Tysklands laveste smittetryk

Flensborg begynder så småt at ligne sig selv. Dog er der fortsat langt mellem danskerne på byens strøg. Foto: Mira Nagar.

FLENSBORG: Fra mandag den 17. maj er livet stort set atter normalt i Slesvig-Holsten, fordi delstaten har stadig færre tilfælde af coronavirus. Restaurationer og hoteller tager atter mod gæster, og det er igen muligt at få serveret inden døre.

Danske turister kan roligt vove sig til Flensborg enten på en ferie eller bare en indkøbstur. Byen har det laveste smittetryk i hele Tyskland.

Onsdag var antallet af nye smittede dalet til 16,6 per 100.000 indbyggere på syv døgn. For hele Tyskland ligger værdien til sammenligning på godt 100.

Annonce

På få uger har Flensborg udviklet sig fra et epicenter for smitte til en mønsterby. Hen over den foregående sommer var Flensborg en overgang helt smittefri. I efterårets løb steg smitten for så at eksplodere efter nytår. Her havde nogle indbyggere været på et stærkt uautoriseret besøg nord for grænsen og fik den engelske mutation slæbt med hjem.

Sygdommen bredte sig med voldsom kraft. En kort overgang i januar var der flere end 200 nye smittede per 100.000 indbyggere på syv døgn. Herefter blev der indført en uges natligt udgangsforbud samt ekstremt skrappe regler for kontakt både privat og i det offentlige rum.

Efterfølgende ebbede epidemien ud, og i den seneste uge har der været dage med kun ganske få eller slet ingen nye tilfælde per døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce