Annonce
Debat

Kom da ned og kig, Henning Wollsen

- I stedet for den fine sydvendte strand, som Jollelauget og borgmesteren lovede, har vi fået en strand fyldt med sten og rådden tang, skriver Birte Schultz blandt andet i sit læserbrev, som hun har sendt dette billede med til.

Læserbrev: Kære Henning Wollsen i dit læserbrev skriver du, at man kan få det indtryk, at bureaukratiet er blevet så komplekst, at selv bureaukrater ikke kan finde rundt i det.

Jeg vil nu nærmere påstå, at kommunen så stort på gældende lovgivning, da de med død og pine ville placere en lystbådehavn ved Loddenhøj. Planloven forbyder udtrykkeligt placeringen af lystbådehavne ved vores åbne kyster. Planklagenævnets afgørelse, der kendte placeringen ulovlig, var derfor også forventelig.

Hvis kommunen i stedet havde været interesseret i samarbejde og lytte til alle, i stedet for at tromle sin vilje igennem, så kunne vi havde fundet en løsning ved Barsø Landing, der havde tilfredsstillet bådejere, campister, sommerhusejere og naturelskere. I stedet står vi med en ulovlig havn, en ødelagt strand og en millionregning, som Jollelaugets medlemmer næppe har tænkt sig at betale.

Annonce

Politisk egenrådighed og manglende vilje til kompromis, ikke bureaukratisk kompleksitet, er årsagen til, at Planklagenævnet nu to gange har kendt lokalplanen for lystbådehavnen ulovlig.

Du skriver desuden, at du betragter sagen på afstand. Lad mig så invitere dig til at komme ned på stranden sammen med os andre. Så ville du kunne se en fem meter bred og 50 meter lang bræmme af rådden tang, som på grund af havnens ugennemtænkte placering ofte samles på stranden, og som i sommer gav lugtgener i store dele af sommerhusområdet. Se billedet, der viser de utilfredsstillende tilstande ved stranden. I stedet for den fine sydvendte strand, som Jollelauget og borgmesteren lovede, har vi fået en strand fyldt med sten og rådden tang.

Det er måske den slags ting, man ikke ser på afstand, men som sommerhusejere og campister desværre knap så nemt som dig bare kan ignorere.

Til sidst vil jeg sige, at vi modstandere er mange. Bl.a. vores forening med næsten 200 medlemmer, Naturfredningsforeningen, sommerhusejere, fastliggere på campingpladsen og mange fra nærområdet, der tidligere har besøgt den skønne badestrand ved Loddenhøj.

Annonce
Kommentar For abonnenter

Traditionsforening har en pinlig sag: Selvfølgelig skal kvinder have adgang til beslutningerne

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce