Annonce
Aabenraa

Kom ind fra gaden: Syv døbt ved drop in-dåb i Aabenraa

Flere mindre børn blev døbt ved drop in-dåben, og her var det for at indhente noget, som barnets eller nære familiemedlemmers sygdom tidligere havde forhindret. Privatfoto

Aabenraa: I alt syv - i alle aldre - blev døbt, da Aabenraa Sogn i lørdags for første gang åbnede kirkedøren for drop in-dåb med tilbud om at komme ind fra gaden og blive døbt. Nogle kom med ægtefælle eller kæreste. Andre kom ledsaget af mange familiemedlemmer. I kirken tog præsterne Kirsten Sønderby, Jørgen Jørgensen og Anke Krauskopf og andre ansatte imod dem.

Provst Kirsten Sønderby så flere fællestræk i snakken forud for dåben.

­- Flere har hele deres liv levet med den kristne tro, men blev ikke døbt som barn. Nu har de fået mulighed for at blive det som voksen, og det vil de gerne benytte sig af, fortæller hun i en pressemeddelelse fra kirken.

Blandt de døbte var en kommende konfirmand, der havde haft en snak med en lærer, der havde bragt ham nøjagtigt dertil, hvor forældrene ønskede: Nemlig at han selv en dag skulle bestemme.

- Det var meget personligt, og der var en rigtig dejlig stemning i kirken, sagde faderen efter sønnens dåb ifølge pressemeddelelsen.

For forældre til flere mindre børn, der blev døbt ved drop in-dåben, var der også tale om at indhente noget, som barnets eller nære familiemedlemmers sygdom tidligere havde forhindret.

- Vi bor i Århus og har meget familie i Aabenraa, blandt andre min far, som ikke altid er lige frisk. Men her kunne han være med i dag, sagde en glad mor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Arriva var skiftet ud med veterantog

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce