Annonce
Aabenraa

Kom ind fra gaden: Syv døbt ved drop in-dåb i Aabenraa

Flere mindre børn blev døbt ved drop in-dåben, og her var det for at indhente noget, som barnets eller nære familiemedlemmers sygdom tidligere havde forhindret. Privatfoto
Annonce

Aabenraa: I alt syv - i alle aldre - blev døbt, da Aabenraa Sogn i lørdags for første gang åbnede kirkedøren for drop in-dåb med tilbud om at komme ind fra gaden og blive døbt. Nogle kom med ægtefælle eller kæreste. Andre kom ledsaget af mange familiemedlemmer. I kirken tog præsterne Kirsten Sønderby, Jørgen Jørgensen og Anke Krauskopf og andre ansatte imod dem.

Provst Kirsten Sønderby så flere fællestræk i snakken forud for dåben.

­- Flere har hele deres liv levet med den kristne tro, men blev ikke døbt som barn. Nu har de fået mulighed for at blive det som voksen, og det vil de gerne benytte sig af, fortæller hun i en pressemeddelelse fra kirken.

Blandt de døbte var en kommende konfirmand, der havde haft en snak med en lærer, der havde bragt ham nøjagtigt dertil, hvor forældrene ønskede: Nemlig at han selv en dag skulle bestemme.

- Det var meget personligt, og der var en rigtig dejlig stemning i kirken, sagde faderen efter sønnens dåb ifølge pressemeddelelsen.

For forældre til flere mindre børn, der blev døbt ved drop in-dåben, var der også tale om at indhente noget, som barnets eller nære familiemedlemmers sygdom tidligere havde forhindret.

- Vi bor i Århus og har meget familie i Aabenraa, blandt andre min far, som ikke altid er lige frisk. Men her kunne han være med i dag, sagde en glad mor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Der skal summe af liv og glade dage

Annonce