Annonce
Kultur

Kom med ind bag kulisserne i Frozen Kingdom: Vi har lyst til at gemme os i buskene og høre, hvad gæsterne siger

Fredag eftermiddag åbner den store lysfestival Frozen Kingdom ved Brundlund Slot i Aabenraa. Arrangørerne er begejstrede for omgivelserne i slotsparken.

Aabenraa: I flere uger har et stort hegn skærmet for de nysgerrige blikke, men forbipasserende har godt kunnet se noget af alt det lys, som frem til nytår vil fylde slotsparken.

Fredag eftermiddag bliver spændingen så endelig udløst, når lysfestivalen Frozen Kingdom åbner dørene og lader de første gæster komme ind og opleve det univers, som arrangørerne har skabt med over 500.000 led-pærer i alle mulige farver.

Torsdag aften, da avisen var på besøg, blev der stadig arbejdet over alt i parken, men det skete med smil, nynnen og godt humør og ingen stress.

Annonce

Over alt på den 1,4 kilometer lange rute, som snor sig gennem parken over nybyggede broer og forbi den ene flotte lysskulptur efter den anden, var folk i gang med at lægge sidste hånd på den store event - også direktøren selv, for det er Rasmus Fenger, som har designet festivalen ud fra omgivelserne ved Brundlund Slot.

Bruge naturen i designet

- Rasmus har brugt rigtig meget tid på forarbejdet, for det kræver det, når man skal have det til at passe ind i omgivelserne. Men det er også det, der er fedt - at designe festivalen ud fra omgivelserne og bruge den natur, der er her. For det er ikke en kæmpe lukket hal, vi er i, men natur, og det træer kan er at give dybde ind i naturen, når man designer en lysfestival som vores, forklarer marketingchef ved Lumagica, Nadja Sandberg Kalnæs.

Livets Træ på 60 kvadratmeter er festivalens højdepunkt. Det står midt i parken og med skiftende farver spreder det en flot stemning gennem dets store lysende trækrone Foto: André Thorup

Alle er spændte på, hvordan lysfestivalen bliver modtaget i Aabenraa, og de glæder sig til endelig at få gæsterne ind og høre deres reaktion.

- Vi elsker at opleve gæsterne i det, vi laver. Det er der, vi får energien fra. Vi bruger rigtig meget tid på at høre om gæsternes oplevelse bagefter med spørgeskemaer, men vi har mest lyst til at gemme os i buskene for at høre, hvad de siger, når de går rundt på ruten. Nogle gange går vi også bag gæsterne på ruten for at observere og lytte til reaktionerne, siger Nadja Sandberg Kalnæs.

Annonce

Direktør tror på 50.000 gæster

Hvor hun er den tilbageholdende realist, som tror på 35.000 til 40.000 gæster, er direktør Rasmus Fenger optimisten, som tror, at lysfestivalen sagtens kan trække over 50.000 gæster til Aabenraa.

Direktør for Lumagica, Rasmus Fenger, har selv designet festivalen ud fra de naturlige omgivelser, der er ved Brundlund Slot. Han var også selv i arbejdstøjet i sidste uge for at få det hele færdigt til åbningen. Foto: André Thorup

- Det er en lang periode, vi er her, og mund til mund-metoden er den bedste måde at få spredt oplevelsen herinde på. Vi kan se, at der bliver solgt rigtig mange billetter hver dag jo tættere, vi kommer på åbningen, siger marketingchefen.

I designet af lysfestivalen har Rasmus Fenger også tænkt på, at man gerne vil tage flotte billeder til Instagram. Derfor kan man blandt andet sætte sig ind i den oplyste karet og tage billeder. Foto: André Thorup

Lysfestivalen i Aabenraa

Lysfestivalen fylder mellem 50.000 og 55.000 kvadratmeter.

Man går ad en afmærket rute gennem forskellige områder med hver sin historie, som relaterer til historien om vinterdronningens rige.

Der er musik på ruten for at skabe stemning.

Der er et stort madområde i selve parken foran slottet med forskelligt mad, mens der undervejs på græsplænen ved legepladsen er lavet et stort hyggeområde med bjælkehuse, hvor man kan købe varme drikke.

Foreninger kan stille frivillige til rådighed til at arbejde under lysfestivalen og dermed tjene penge til foreningen. Der mangler pt. frivillige til december.

Ved Lumagicas første lysfestival i Ringsted i 2020 var der flere end 55.000 gæster på 23 åbningsdage. I Aabenraa er festivalen åben i 30 dage, da den først lukker den 30. december.

Lumagica arrangerer i år fire lysfestivaler: "Spooky LumiNights" i Slagelse, "Christmas Wonderland" i Ringsted og "Enchanted Winter Forest" i Odense ud over "Frozen Kingdom" i Aabenraa.

Billetprisen er på 75 kroner for børn og 165 kroner for voksne i forsalg, mens den er højere i døren. Der kan købes billetter her

Arbejdet med at få de sidste detaljer på plads var i gang helt frem til åbningen. Foto: André Thorup
Store marmutter, blåhvaler, kronhjorte og andre dyr lyser slotsparken op sammen med farvede projektører, der lyser træerne op. Foto: André Thorup
Marketingchef Nadja Sandberg Kalnæs bruger meget tid på at få tilbagemeldinger fra gæsterne, så Lumagica kan udvikle lysfestivalen videre sammen med gæsterne. Derfor vil gæsterne i Aabenraa også opleve at få spørgeskemaer om deres oplevelse i parken. Foto: André Thorup
Der er også store skulpturer i lysfestivalen som her i området med isfolket. Foto: André Thorup
Det er isdronningens rige, der er temaet, og derfor står hun ved indgangen og byder gæsterne velkommen. Hun står også i madområdet, hvor der er lavet et ekstra område med lysskulpturer ud over oplevelsesruten. Foto: André Thorup

Men det er også det, der er fedt - at designe festivalen ud fra omgivelserne og bruge den natur, der er her. For det er ikke en kæmpe lukket hal, vi er i, men natur, og det træer kan er at give dybde ind i naturen, når man designer en lysfestival som vores.

Nadja Sandberg Kalnæs

Annonce
Kultur For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Sydjylland

Kalder du en flødebolle for en flødebolle?

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Haderslev

Efter dødsulykke i farligt kryds: Nu er der afsat penge til en rundkørsel

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Annonce