Annonce
Speedway

Kom med til en aften fuld af speedway-nørderi

17. september kan du opleve speedwaydebat med de fire holdledere fra Holsted, Region Varde, Esbjerg og Grindsted. Foto: André Thorup
JydskeVestkysten er vært for en aften for ægte speedwaynørder dagen før superfinalen. Og du kan komme med.

Nørderi: Kan du heller ikke vente til superfinalen i speedway?

Bare rolig. Allerede dagen før kan du få stillet din tørst efter speedway.

17. september sætter JydskeVestkysten spot på speedwayligaen og de lokale klubber, når vi inviterer til en aften i den danske speedways tegn.

JV Direkte-eventet foregår i Holsted på Moldow Speedway Center.

Klokken 19 siger vi velkommen, og så nørder vi speedway i to timer.

Speedwayjournalist Chris Uldahl Pedersen styrer slagets gang og indleder aftenen med en debat. I panelet er fire holdere, Lars Munkedal fra Holsted, Tom Paarup Madsen fra Esbjerg, Morten Peterson fra Grindsted og Steven Andersen fra Region Varde.

Sammen med de fire holdledere kigger vi tilbage på den forgangne sæson, vi kaster et blik på 2020-sæsonen, og så vender vi superfinalen, der afvikles dagen efter.

Desuden kårer vi denne aften ligaens bedste kører i 2019.

Og så bliver der også tid til at stille spørgsmål.

Arrangementet er gratis, men kun for abonnenter. Du kan booke din billet på jv.dk/fordele under fanebladet JV Direkte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Annonce