Annonce
Varde

Kom nemt og billigt med til kulturens folkemøde

TV-vært Clement Kjersgaard er én af flere kendte moderatorer på Kulturmødet Mors 2019 i august. Foto: Kulturmødet Mors/Per Bille

Varde: Alle borgere i Varde Kommune har fredag 23. august mulighed for at opleve Kulturmødet på Mors sammen med Varde Kulturelt Råd.

Varde Kulturelt Råd inviterer på inspirationstur til årets udgave af Kulturmødet Mors.

Heldagsturen koster 250 kroner for bustur, morgenmad og klap sammen mad i bussen. Bussen samler op i Varde, Ansager og Ølgod.

- Vi oplever et stort engagement i vores kommune, hvor mange ildsjæle arbejder hårdt på at skabe et godt og aktivt liv i de små samfund. Dette vil vi i Varde Kulturelt Råd gerne honorere og støtte op om ved at skabe en mulighed for, at komme til Kulturmødet på Mors, siger Rigmor Bek-Pedersen, formand for Varde Kulturelt Råd. Kulturmødet er Danmarks samlingssted for samtalen om kunst, kultur og liv. Årets tema er "Culture Matters" (Kultur har betydning, red.).

Tilmelding senest 1. august til mail lundsgaard.christensen@gmail.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce