Annonce
Kolding

Kom og fortæl om dine ideer og meninger: Byråd inviterer koldingenserne på middag

Formanden for lokaldemokrati, Ole Alsted (V), håber, at rigtig mange borgere har lyst til at deltage i de to kommende arrangementer med titlen "Mad og Meninger". Man behøver ikke at have et særligt budskab med til de politikere, der kommer til at deltage i Mad og Meninger, siger han. Foto: Martin Ravn
Lokaldemokratiudvalget vil have byrådets medlemmer til at lytte mere til borgerne i hele Kolding. Nu sættes nyt koncept, Mad og Meninger, i søen i Kolding og Vamdrup.

Kolding og Vamdrup: Borgerne i hele Kolding skal have større muligheder for at påvirke politikerne i Kolding Byråd under uformelle omstændigheder, ligesom byrådspolitikerne i højere grad skal møde koldingenserne og høre på, hvad de mener om forskellige emner.

Derfor sætter lokaldemokratiudvalget nu gang i et nyt koncept med titlen Mad og Meninger. Som titlen antyder skal der ved arrangementerne spises og udveksles meninger, og foreløbig er to Mad og Meninger-arrangementer i støbeskeen.

Det første holdes den 1. oktober i Volkerts Fylke i Kolding, mens det næste arrangement bliver holdt på en endnu ikke besluttet dato i november på Hotel Vamdrup.

- En af de opgaver, lokaldemokratiudvalget gerne tager til os, er at skabe en bedre dialog med borgerne. Som borger kan man ved arrangementerne komme og fortælle os om lige det, man vil. Der er ikke en decideret agenda. Vi vil også gerne vise folk, at vi er helt almindelige borgere, som sidder sammen med folk og spiser, siger formanden for lokaldemokratiudvalget, Ole Alsted (V).

Annonce
Vi er optaget af, at der også sker noget i centerbyerne og ikke bare inde i Kolding

Ole Alsted (V)

Også i oplandet

Volkerts Fylke har i forvejen månedsarrangementet "Kolding spiser sammen", og det er dette, kommunen kobler sig på den 1. oktober, hvor det omdøbes til Mad og Meninger. I Vamdrup findes der ikke noget tilsvarende i dag.

Men for Ole Alsted er det vigtigt, at Mad og Meninger ikke kun tilbydes inde i Kolding by.

- Vi er optaget af, at der også sker noget i centerbyerne og ikke bare inde i Kolding. I Vamdrup kan det være de samme emner, der bliver diskuteret som inde i Kolding, men det kan også være mere lokale emner. Men i Vamdrup eller andre steder undrer borgerne sig nok over de samme ting som i Kolding, for eksempel over økonomien eller havnen, mener Ole Alsted.

Han er ikke i tvivl om, at han og hans politikerkolleger vil komme hjem fra Mad og Meninger med nye ideer. Og det er godt, mener han.

- Vi er afhængige af, at vi får input fra helt almindelige borgere. Vi har ganske vist spørgetime før byrådsmøderne, men det bliver ikke rigtig brugt, og så har Jørn Pedersen Kaffe med Jørn, men det er så kun for en enkelt i byrådet, siger Ole Alsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce