x
Annonce
Kolding

Kom og fortæl om dine ideer og meninger: Byråd inviterer koldingenserne på middag

Formanden for lokaldemokrati, Ole Alsted (V), håber, at rigtig mange borgere har lyst til at deltage i de to kommende arrangementer med titlen "Mad og Meninger". Man behøver ikke at have et særligt budskab med til de politikere, der kommer til at deltage i Mad og Meninger, siger han. Foto: Martin Ravn
Lokaldemokratiudvalget vil have byrådets medlemmer til at lytte mere til borgerne i hele Kolding. Nu sættes nyt koncept, Mad og Meninger, i søen i Kolding og Vamdrup.

Kolding og Vamdrup: Borgerne i hele Kolding skal have større muligheder for at påvirke politikerne i Kolding Byråd under uformelle omstændigheder, ligesom byrådspolitikerne i højere grad skal møde koldingenserne og høre på, hvad de mener om forskellige emner.

Derfor sætter lokaldemokratiudvalget nu gang i et nyt koncept med titlen Mad og Meninger. Som titlen antyder skal der ved arrangementerne spises og udveksles meninger, og foreløbig er to Mad og Meninger-arrangementer i støbeskeen.

Det første holdes den 1. oktober i Volkerts Fylke i Kolding, mens det næste arrangement bliver holdt på en endnu ikke besluttet dato i november på Hotel Vamdrup.

- En af de opgaver, lokaldemokratiudvalget gerne tager til os, er at skabe en bedre dialog med borgerne. Som borger kan man ved arrangementerne komme og fortælle os om lige det, man vil. Der er ikke en decideret agenda. Vi vil også gerne vise folk, at vi er helt almindelige borgere, som sidder sammen med folk og spiser, siger formanden for lokaldemokratiudvalget, Ole Alsted (V).

Annonce
Vi er optaget af, at der også sker noget i centerbyerne og ikke bare inde i Kolding

Ole Alsted (V)

Også i oplandet

Volkerts Fylke har i forvejen månedsarrangementet "Kolding spiser sammen", og det er dette, kommunen kobler sig på den 1. oktober, hvor det omdøbes til Mad og Meninger. I Vamdrup findes der ikke noget tilsvarende i dag.

Men for Ole Alsted er det vigtigt, at Mad og Meninger ikke kun tilbydes inde i Kolding by.

- Vi er optaget af, at der også sker noget i centerbyerne og ikke bare inde i Kolding. I Vamdrup kan det være de samme emner, der bliver diskuteret som inde i Kolding, men det kan også være mere lokale emner. Men i Vamdrup eller andre steder undrer borgerne sig nok over de samme ting som i Kolding, for eksempel over økonomien eller havnen, mener Ole Alsted.

Han er ikke i tvivl om, at han og hans politikerkolleger vil komme hjem fra Mad og Meninger med nye ideer. Og det er godt, mener han.

- Vi er afhængige af, at vi får input fra helt almindelige borgere. Vi har ganske vist spørgetime før byrådsmøderne, men det bliver ikke rigtig brugt, og så har Jørn Pedersen Kaffe med Jørn, men det er så kun for en enkelt i byrådet, siger Ole Alsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce