Annonce
Haderslev

Kom og prøv et SUP board på soppestranden

Et SUP board minder om et surfbræt, men man padler ligesom i en kajak. Foto: Ernesto Benavides/Ritzau Scanpix
På onsdag bliver et muligt at prøve kræfter med en hybrid af en kajak og et surfbræt. Uddannede instruktører kan låne et helt klassesæt gratis.

HADERSLEV: Den lokal grejbank Projekt Havkajak & SUP har indkøbt et sæt på 30 såkaldte SUP boards. SUP kommer af det engelske Stand Up Paddling; altså stå op og padle - eller bare padlebræt. Det kan man prøve helt gratis på onsdag den 21. august ved Haderslev Bystrand også kaldet soppestranden ved Anløbsbroen.

– Vi har først fået SUP boards i år. Det er et stor klassesæt. Vi havde otte mand afsted på instruktørkursus i foråret, fortæller formanden Peter Rykær.

Sættet inklusive en trailer til at transportere det til og fra strandene på kostede 210.000 kroner, penge som blev bevilget af Nordea Fonden.

Men udover onsdagens tilbud er det også gratis at låne padlebrætterne fremover.

– Kommer der en lærer, som har fået et kursus, kan han bruge grejet til sine elever. Det kan for eksempel være i folkeskolen, gymnasiet, seminariet, spejdere eller en forening som ældresagen.

Men det koster at tage et kursus. Et kursus i havkajak koster for eksempel 1000 kroner for seks timer. Hvad et SUP kursus skal koste, ligger ikke fast endnu, men det kan klares på tre-fire timer.

– Vi er et nonprofit foretagende. Vi har kun indtægterne fra kurser, forklarer Peter Rykær.

Projekt Havkajak er et 20 år gammelt projekt, hvor man har kunnet låne havkajakker og nu altså også SUP boards. Man kan finde mere om projektet på den lokale kajakklubs hjemmeside; haderslevkajakklub.dk under Projekt Havkajak.

Arrangementet på soppestranden begynder klokken 17. Først indvies de nye padlebrætter, og så bliver der mulighed for at få en prøvetur både på SUP og havkajakker.

Der serveres en let forfriskning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce