Annonce
Læserbrev

Kom så Kolding

Læserbrev: Café Paraplyen har igennem mange år været en stabil medspiller i Kolding. Godt placeret midt i byen som et udtryk for, at psykisk sårbarhed ikke skal pakkes af vejen og som mulighed for at alle kan slå vejen forbi til dét Paraplyen også er kendt for: En god kop kaffe og et måltid til overkommelige priser.

Med udsigt til store besparelser er det ikke længere sikkert.

Paraplyen er drevet af KFUM's Sociale Arbejde i samarbejde med Kolding Kommune, uden hvis tilskud det ikke er muligt at drive cafeen som sådan.

Formålet med Cafe Paraplyen har igennem alle årene blandt andet været at lave et mødested, hvor både psykisk sårbare og hr og fru Danmark, studerende, turister og hvem der ellers slår vejen forbi, kan mødes.

Selvom Danmark er et lille land – og Kolding er en mindre provinsby, mødes vi ofte kun med mennesker, der ligner os selv. Vi bor i de samme kvarterer, dyrker de samme sportsgrene, ser de samme film og teaterstykker, tager på de samme ferier etc.

Mødesteder som Café Paraplyen, hvor menneskelig mangfoldighed opleves, er nødvendig for vores selvforståelse som mennesker og for sammenhængskraften i Kolding, som det er generelt i vores lille land.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce