Annonce
Læserbrev

Kom så Tønder!

Mine to daglige aviser dumpede ind ad brevsprækken med meget modsatrettede forsider: JyskeVestkystens om Tønder ”Næste hver fjerde butikslokale i gågaden står tom”, og Flensborg Avis´ ”Husums nye shoppingcenter overgår alle forventninger”. Husums nye shoppingcenter er vel at mærke ikke udenfor byen, men er integreret i bymidten. Så stor behøver kontrasten mellem de to vestkystbyer ikke at være. Begge skal de forholde sig til affolkning, internethandel og almindelig centralisering.

I Tønder står undskyldningerne i kø. Ustandseligt læser man om ansættelser af eksperter udefra, som med fine og dyre stillingsbetegnelser skal komme og redde byen fra forfald. Så vidt jeg er orienteret, har byen også i over femten år haft en stadsarkitekt, som bor langt væk og brillerer med sin usynlighed. Politikerne holder taler om borgerinddragelse – kom med gode idéer!, opmuntres vi. Men når vi så på frivillig basis, gratis fremsætter sådanne, så arkiveres de lodret.

Afdøde borgmester L. Rudebeck syntes godt om en af de idéer, jeg forelagde ham fra et hæfte med tegninger og forslag, udformet til Realdanias projektkonkurrence ”Stedet tæller” (2013). Jeg var på det tidspunkt næstformand i Tønder Bys Lokalråd. Hæftet tåler absolut genlæsning og er aldeles aktuelt. Jeg publicerer det gerne igen!

Idag tilføjer jeg endnu en idé til afhjælpning af de tomme butikker: Lad os lave en bogcafè midt på Storegade – bøger fra gulv til loft, cafèborde, kaffeautomat, klaver i hjørnet, læsning på stedet og/eller salg af bøger til at tage med hjem! Et hyggeligt mødested!

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce