Annonce
Aabenraa

Kom tæt på sprængning: De fjernede bare benene

Rimeco A/S, der står bag nedrivningen af Enstedværket, har netop offentliggjort video, hvor man kan komme helt tæt på den seneste sprængning på området, da det sidste af kraftværkets to røde ører blev væltet.
Annonce

Aabenraa: - Vi trak bare benene væk under den.

Så kort kunne det forklares, da Rimeco A/S lagde det sidste af Enstedværkets blok 3's to røde ører ned.

Og nu kan man på nært hold se, hvordan det skete. Aabenraa-virksomheden med speciale i nedbrydning og genanvendelse har netop lagt sidste hånd på en video fra dagen i december, da denox-bygningen mod vest, der rensede røgen, dengang det kulfyrede kraftværk stadig var i drift, sank i grus.

Nu er det store spørgsmål så: Hvornår bliver den 184 meter høje skorsten - det eneste, der stadig stikker op på den tidligere kraftværksgrund - fjernet?

Annonce

Vejr forhindrer planlægning

- Hold nu op, hvor bliver jeg tit stillet det spørgsmål, siger Klaus Peter Riggelsen, Rimeco-ejer og direktør, der nu kan komme en smule tættere på svaret:

- På grund af vind og vejr har vi ikke rigtigt kunne forbedrede noget i forhold til nedtagningen, men skorstenen forsvinder i løbet af foråret.

Faktisk har vejret også forhindret nedrivningsmandskabet i at arbejde på at fjerne en anden af de sidste, mindre bygninger, der skal væk.

- Vi har slet ikke kunnet arbejde i højden, men så har vi til gengæld lige fået fjernet skråbåndet, der gik fra kulpladsen over til blokken, ligesom alt skrot fra det røde øre er sejlet ud og sikkert allerede smeltet om til nyt stål, siger Klaus Peter Riggelsen.

Da kedelbygningen blev fjernet i maj, blev den sprængt, så det sidste røde øre blev stående. I december faldt det så også. Arkivfoto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce