Annonce
Kolding

Kom til "Barsels Break" i Kolding: Bliv klogere på dit barns motorik

Kolding: Er du på barsel, kan du - sammen med din baby - blive klogere på, hvordan du kan tænke motorik, leg og bevægelse ind i hverdagen med din baby til arrangementet "Barsels Break".

Det er fysioterapeuterne Nicoline Toft Bro og Maria Sommer Thomsen, der deler ud af deres viden, når Nordisk Film Biografer Kolding, Skovvangen 42, inviterer kvinder på barsel indenfor torsdag 26. september kl. 11.

Barsels Break er et eventkoncept, der er udviklet i partnerskab med bObles, Lego, Duplo, Nordisk Film Biografier og Spies Rejser.

Barsels Break tager udgangspunkt i tre hovedtemaer: Nærvær, nysgerrighed og sansestimuli. Som deltager bliver du taget med på en rejse gennem barnets motoriske udvikling suppleret med videooplæg fra fageksperter. Undervejs bliver du præsenteret for konkrete og simple motoriske øvelser, som du kan lave med dit lille barn - både på selve dagen og derhjemme.

Læs mere om "Barsels Break", og køb billetter på www.barselsbreak.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce