Annonce
Kolding

Kom til "Barsels Break" i Kolding: Bliv klogere på dit barns motorik

Kolding: Er du på barsel, kan du - sammen med din baby - blive klogere på, hvordan du kan tænke motorik, leg og bevægelse ind i hverdagen med din baby til arrangementet "Barsels Break".

Det er fysioterapeuterne Nicoline Toft Bro og Maria Sommer Thomsen, der deler ud af deres viden, når Nordisk Film Biografer Kolding, Skovvangen 42, inviterer kvinder på barsel indenfor torsdag 26. september kl. 11.

Barsels Break er et eventkoncept, der er udviklet i partnerskab med bObles, Lego, Duplo, Nordisk Film Biografier og Spies Rejser.

Barsels Break tager udgangspunkt i tre hovedtemaer: Nærvær, nysgerrighed og sansestimuli. Som deltager bliver du taget med på en rejse gennem barnets motoriske udvikling suppleret med videooplæg fra fageksperter. Undervejs bliver du præsenteret for konkrete og simple motoriske øvelser, som du kan lave med dit lille barn - både på selve dagen og derhjemme.

Læs mere om "Barsels Break", og køb billetter på www.barselsbreak.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce