Annonce
Esbjerg

Kom til debatmøde om Marbæk-bommene

Esbjerg Kommune forsøgte i starten af september at mildne de kritiske røster ved at genåbne Ormegravervej, Marbæk Tømmervej og Lodnevej genåbnes for biltrafik i en forsøgsperiode frem mod evalueringen. Arkivfoto: Martin Ravn
Balladen om 21 bomme i Marbæk Plantage bliver nu omdrejningspunktet for et offentligt debatmøde forud for den politiske evaluering.

Esbjerg: De udskældte Marbæk-bomme bliver endnu engang sat til debat, når Ældre Sagen den 24. oktober inviterer til offentligt borgermøde. Mødet finder steder forud for den politiske evaluering i november, hvor de 21 bommes fremtid skal afgøres.

Bommene dukkede op i Marbæk Plantage i december sidste år i et forsøg på at fredeliggøre plantagen og for at tilgodese løbere og cyklister. De har siden været årsag til både frustration og vrede fra flere handicappede og gangbesværede borgere, der er blevet afskåret fra at komme i det populære naturområde.

Annonce

Sagen kort

Esbjerg Kommune satte i december 2018 21 bomme op i Marbæk for at sikre cyklister og fodgængere. Bommene spærrer veje, der tidligere bandt plantagen sammen og har gjort det vanskeligere for bilister at komme rundt i naturområdet.
Bommene har dog samtidigt afskåret gangbesværede og kørestolsbrugere i at komme rundt i området, og efter massiv kritik fra flere kanter, har man nu besluttet at genåbne tre veje i en forsøgsperiode.

Ordningen skal evalueres til november.

Borgermøde og gåtur

Nu kan både fortalere og modstandere af bommene give deres mening til kende under debatmødet, som flere politikere også er blevet inviteret til at deltage i.

- Vi har arrangeret dette møde i håb om en åben debat. Vi har, ligesom flere af handicaporganisationerne, modtaget mange henvendelser fra borgere, der er kede af bommene, men vi ved også, at der er flere, der er glade for dem. På mødet kan vi få en åben debat med input til et høringssvar, som vi efterfølgende sender til Esbjerg Kommune, siger formand for Ældre Sagen Hanne Meyer.

Debatmødet finder sted torsdag den 24. oktober i Storm P-salen på Hovedbiblioteket fra klokken 16.00 til 17.30, og alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce