Annonce
Esbjerg

Kom til debatmøde om Marbæk-bommene

Esbjerg Kommune forsøgte i starten af september at mildne de kritiske røster ved at genåbne Ormegravervej, Marbæk Tømmervej og Lodnevej genåbnes for biltrafik i en forsøgsperiode frem mod evalueringen. Arkivfoto: Martin Ravn
Balladen om 21 bomme i Marbæk Plantage bliver nu omdrejningspunktet for et offentligt debatmøde forud for den politiske evaluering.

Esbjerg: De udskældte Marbæk-bomme bliver endnu engang sat til debat, når Ældre Sagen den 24. oktober inviterer til offentligt borgermøde. Mødet finder steder forud for den politiske evaluering i november, hvor de 21 bommes fremtid skal afgøres.

Bommene dukkede op i Marbæk Plantage i december sidste år i et forsøg på at fredeliggøre plantagen og for at tilgodese løbere og cyklister. De har siden været årsag til både frustration og vrede fra flere handicappede og gangbesværede borgere, der er blevet afskåret fra at komme i det populære naturområde.

Annonce

Sagen kort

Esbjerg Kommune satte i december 2018 21 bomme op i Marbæk for at sikre cyklister og fodgængere. Bommene spærrer veje, der tidligere bandt plantagen sammen og har gjort det vanskeligere for bilister at komme rundt i naturområdet.
Bommene har dog samtidigt afskåret gangbesværede og kørestolsbrugere i at komme rundt i området, og efter massiv kritik fra flere kanter, har man nu besluttet at genåbne tre veje i en forsøgsperiode.

Ordningen skal evalueres til november.

Borgermøde og gåtur

Nu kan både fortalere og modstandere af bommene give deres mening til kende under debatmødet, som flere politikere også er blevet inviteret til at deltage i.

- Vi har arrangeret dette møde i håb om en åben debat. Vi har, ligesom flere af handicaporganisationerne, modtaget mange henvendelser fra borgere, der er kede af bommene, men vi ved også, at der er flere, der er glade for dem. På mødet kan vi få en åben debat med input til et høringssvar, som vi efterfølgende sender til Esbjerg Kommune, siger formand for Ældre Sagen Hanne Meyer.

Debatmødet finder sted torsdag den 24. oktober i Storm P-salen på Hovedbiblioteket fra klokken 16.00 til 17.30, og alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce