Annonce
Kolding

Kom til foredrag om underlig litteratur i Kolding

Den engelske lektor og forfatter James Machin fra Royal College of Arts i London kommer til Kolding for at holde foredrag om "Weird Fiction". Pr-foto

Kolding: Kan du lide underlige historier? Nightmare Culture og Kolding Bibliotek arrangerer i forbindelse med Trekantområdets Festuge med temaet "Flyt Dig" et foredrag om emnet "Weird Fiction" (på dansk: "Underlig fiktion"). Det er den engelske lektor og forfatter James Machin fra Royal College of Arts i London, der holder foredraget.

"Weird Fiction" havde sin opblomstring sidst i 1800-tallet med navne som Edgar Allan Poe, Arthur Machen, John Buchan og siden ikke mindst H.P. Lovecraft, hvis indflydelse på moderne kultur inden for både musik, film, litteratur og spilkulturen kan ses i dag. Mange af de tidlige forfattere er siden forsvundet i glemslen, men takket være alternative bogforlag er der de senere år kommet en stærkt fornyet interesse for dette litterære hjørne.

Kom og hør dette underlige foredrag på Kolding Bibliotek lørdag 31. august kl. 14.15. Foredraget vil foregå på engelsk, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål efter foredraget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

73-årig sigtet for spirituskørsel

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Annonce