Annonce
Sønderborg

Kom til gratis foredrag om kvinder og Mellemøst-konflikten på Biblioteket Hørup

Sydals: På Biblioteket Hørup kan du torsdag 19. september kl. 16.30 møde Sarah Arnd Linder. Hun har i forbindelse med projektet "PiP - Political is Personal" interviewet israelske jødiske og palæstinensiske kvinder for at undersøge, hvordan konflikten i Mellemøsten har påvirket netop disse kvinders liv. Indtil nu er cirka 70 kvinder blevet interviewet.

Siden Sarah Arnd Linder kom til Israel for 12 år siden for at studere, har hun været interesseret i konflikten i Mellemøsten og i de fredsorganisationer, der er til stede der. Men det var især kvinders forhold til konflikten, der fangede hende, og hvordan hun som kvinde selv blev direkte og indirekte påvirket af konflikten. Ifølge Sarah Arnd Linder hjælper kvindernes historier med at personalisere denne langvarige konflikt, som mange ikke forstår særlig meget af.

Du kan læse mere om projektet på hjemmesiden www.politicalispersonal.org.

Der er gratis entré, og alle er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce