Annonce
Haderslev

Kom til gratis julekoncert i Domkirken

Der er gratis julekoncert med Domkirkens egen organist organist Thomas Berg-Juul. Pr-foto

Haderslev: Fredag 21. december åbner Domkirken dørene til koncert med kirkens egen organist Thomas Berg-Juul. Der bliver med andre ord mulighed for at få en - måske tiltrængt - pause imellem juleindkøbene og lade roen sænke sig i Domkirkens rum.

Thomas Berg-Juul spiller musik af den komponist, som måske de fleste mennesker kender, nemlig Johann Sebastian Bach. Koncerten, der spilles på Domkirkens store vestorgel, er med musik, Bach skrev med udgangspunkt i salmemelodier til advent og jul.

- Vi bruger ikke alle melodierne ved vore gudstjenester i dag, men musikken er i sig selv så smuk og iørefaldende, at den af mange alligevel nok vil opleves som kendt, siger Thomas Berg-Juul.

Ud over julemusikken slutter Thomas Berg-Juul med Bachs "Piece d'orgue", der slet og ret betyder "orgelstykke".

- Værkets virtuose slutning vil med garanti give energi til at købe mindst fem julegaver mere, siger koncertens solist. Koncerten varer en halv times tid, og der er fri entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce