Annonce
Billund

Kom til haveforedrag med Claus Dalby i Billund

Claus Dalby kommer til Billund med foredraget "Mit Haveliv”. Pr-foto

Billund: Er du interesseret i haver? Claus Dalby holder foredraget "Mit Haveliv" på Teddy Bear Art Museum i Billund torsdag 29. august kl. 19-21. Claus Dalby er kendt fra tv, og i foredraget fortæller han i ord og billeder om sit haveliv.

For cirka 25 år siden tog Claus Dalbys liv en uventet vending. Han havde netop købt et herskabeligt hus i Risskov ved Aarhus. Til patriciervillaen fra 1908, beliggende i skovbrynet, hørte en stor have på 4.000 kvadratmeter. Det var dog ikke haven, der gjorde, at han straks blev forelsket i stedet. Faktisk levnede Claus Dalby ikke haven mange tanker. Det ændrede sig imidlertid drastisk, da han kort tid efter kom til Hune og mødte blomstermaleren Anne Just. Dette møde gjorde, at Claus Dalby blev haveinteresseret i løbet af et splitsekund.

Siden har havelivet været omdrejningspunktet i hans liv, og hans foredrag handler om det kreative arbejde med haven, havebøger og meget andet. Læs mere på www.teddybearartmuseum.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce