Annonce
Billund

Kom til temaeftermiddag om demens i Grindsted

Billund: Demens ændrer hvert år livet for tusindvis af danskere. Demens er en tilstand og ikke en sygdom i sig selv. Demens er tegn på sygdom i hjernen og viser sig ved, at de mentale funktioner svækkes. Mandag 23. september kl. 13-17 er der temaeftermiddag om demens på Mødestedet i Nygade i Grindsted.

Det er Billund Kommune, Alzheimerforeningen, Klub MellemRum og Ældre Sagen, der står bag arrangementet, der er for frivillige foreninger, borgere med demens, deres pårørende og andre interesserede.

I dag skønnes det ifølge en pressemeddelelse om arrangementet, at over 89.000 danskere har demens, og frem mod 2040 forventes antallet at blive fordoblet, fordi vi danskere bliver ældre og ældre. Til de anslåede 89.000 mennesker med demens i Danmark hører op mod 400.000 pårørende.

I løbet af arrangementet vil der være indlagt en kaffepause, hvor der er forskellige stande med mulighed at få mere at vide om tilbud til borgere, pårørende, foreninger og så videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Energiforbedringer sparer penge

Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Vejen

Stenderup Pokalen er igen blevet uddelt

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce