Annonce
Sønderborg

Kom til to gratis storfilm i Koncertsalen Alsion

En af de to naturfilm i Koncertsalen Alsion 20. september handler om Island, øens vulkansydende natur og beboere. PR Foto

Sønderborg: Alle interesserede har fredag 20. september kl. 18 igen mulighed for at se store naturdokumentarfilm på stort lærred helt uden at skulle betale for en billet.

Det er igen Green Screen Naturfilmfestival fra Eckernförde, der viser to af de kommende års flotteste naturdokumentarer i Koncertsalen Alsion.

Først skal publikum en tur til Island med vulkaner, sydende undergrund og det særlige grønne skær over de mos- og lavklædte lavamarker. Kameraet stilles også skarpt på de mennesker, der bor årets rundt i saga-øens barske livsvilkår.

Efter pausen skal publikum i selskab med Afrikas elefanter, der er kendte for deres særlige sammenhold.

Green Screen Naturfilmfestival er Europas største internationale filmfestival for nogle af verdens bedste naturfotografer.

Filmaftenen er arrangeret af Sønderborg Kommune og Green Screen Naturfilmfestival.

Der er gratis entré, og der kræves hverken billetter eller tilmelding. Filmene er for hele familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];