Annonce
Sønderborg

Kom til vinfestival og støt et godt formål

Lions Als holder lørdag 14. september vinfestival i Det Sønderjyske Køkken, Perlegade 50, Sønderborg. PR-foto

Sønderborg: Kom og smag en række gode vine. Så får du et godt grundlag for at købe dem, du bedst kan lide. Samtidig støtter du et rigtig godt formål.

Det er opskriften på vinfestivalen, som Lions Als holder lørdag 14. september i Det Sønderjyske Køkken, Perlegade 50, Sønderborg. Lions Als holdt vinfestival for første gang sidste år, og resultatet blev så godt, at succesen gentages i år, lyder det i en pressemeddelelse fra Lions.

- På festivalen kan du frit smage vine fra det meste af verden, få dig en god vinsnak med udstillerne og købe vine med hjem til favorable priser. Der vil også være mulighed for at stifte et spændende bekendtskab med vine, der er dyrket og fremstillet i Sønderborg-området.

Festivalen foregår kl. 12.30-15.30. Hele overskuddet går til Lions’ humanitære arbejde i lokalområdet. I 2019 har man for eksempel kunnet donere en ny type blindestok til en ung mand og dermed givet ham bedre muligheder for at være selvhjulpen.

Man kan følge nyhederne om vinfestivalen på Facebook/Lions Als.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce