Annonce
Esbjerg

Komet-firma fra Esbjerg skifter på direktørposten

Niels Bressendorf stopper til foråret som administrerende direktør hos Wellvita. Han erstattes af Thomas Bjerregaard Thomsen. Arkivfoto
Niels Bressendorff fratræder til foråret som administrerende direktør hos helsekostfirmaet Wellvita. I stedet sætter en ny udenbys mand med erfaring i branchen sig i chefstolen.
Annonce

Esbjerg: Det esbjergensiske helsekostfirma Wellvita med omkring 80 ansatte udvidede tidligere i år ejerkredsen, da investorer bag kapitalfonden Capidea samt investeringsselskabet Habico, gik sammen i et joint venture med det formål at gøre Wellvita til en af Europas største leverandører af kosttilskud og naturmedicin.

Dengang trådte firmaets ledende medejer Claus Glerup ud af den daglige ledelse og overlod i stedet tøjlerne til sin højre hånd Niels Bressendorff, som i samme ombæring indtrådte i ejerkredsen.

Men nu afslører en selskabsregistrering, at Niels Bressendorff kun får godt og vel et år i direktørstolen. Ifølge ham selv fratræder han uden dramatik efter eget ønsket den 31. marts med begrundelse om, at han gerne vil udleve en drøm, som blandt andet indebærer, at han skal ud for at rejse med sin familie.

Virksomheden

Wellvita har dybe rødder i Esbjerg. Virksomheden er nemlig en udløber af Mezina A/S, der siden 1983 har været leverandør af naturmedicin og kosttilskud til Matas, apoteker og helsekostbutikker.

Virksomheden har siden 1995 været ejet af brødrene Lars Pedersen og Claus Gleerup. De overtog Mezina A/S efter deres far, Torben Pedersen, der i 1983 etablerede virksomheden.

Wellvita og Mezina vil fortsat have base i Esbjerg, og med det nye ejerskab har man betydelige ambitioner. Det er således blevet meldt ud, at efterhånden, som vækstplanerne bliver realiseret, vil bemandingen vokse betydeligt.

Annonce

Kommer fra direktørjob

Som afløser til posten har investorerne fundet Thomas Bjerregaard Thomsen med adresse i Charlottenlund. På sin LinkedIn-profil beskriver han blandt andet sig selv som en ekstrem alsidig leder med en lang historie indenfor sundhedssektoren samt farmaceutiske og digitale sektorer på alle kontinenter.

Videre fremgår det, at Thomas B. Thomsen i to år frem til sommeren 2019 har arbejdet i London som administrerende direktør hos Ascendis Health Group - et sydafrikansk sundhedsfirma med omkring 4.000 ansatte og en omsætning på mere end fire milliarder kroner.

Tidligere havde han også ifølge LinkedIn-profilen haft en række ansættelser i sundheds- og medicinalindustrien, blandt andet i den amerikanske medicinalkæmpe Johnson & Johnson.

Wellvita er en udløber af Mezina A/S, der siden 1983 har været leverandør af naturmedicin og kosttilskud til Matas, apoteker og helsekostbutikker. Igennem flere år er det gået støt fremad for virksomheden, der har haft en imponerende vækst år efter år, og det har gjort Esbjergfirmaet interessant for investorerne, der yderligere vil tredoble virksomhedens omsætning i løbet af de næste tre-fem år, hvilket skal ske ved at bringe Wellvita-konceptet videre ud i Europa.

Annonce

En indskærpelse

Wellvita har gennem de seneste år – før det nye ejerskab - haft en række sager med Fødevarestyrelsen, som har givet opmærksom i medierne. Således har Wellvitas markedsføring ført til flere sanktioner fra Fødevarestyrelsens side.

Som en følge heraf indførte Esbjergfirmaet blandt andet forskellige procedurer af egenkontrol, der skal sikre, at markedsføringen ikke overtræder den tolkning af reglerne, som gør sig gældende i Danmark, og med det nye ejerskab blev det oplyst, at dette vil også fremadrettet ville være et meget vigtigt fokuspunkt for de nye investorer.

Imidlertid har Wellvita i oktober med baggrund i en forbrugerklage haft besøg af Fødevarestyrelsens rejsehold og i den forbindelse modtaget en indskærpelse for i strid med regler at have foretaget såkaldt sundhedsanprisning af produkter. Wellvita har til kontrolrapporten oplyst, at man er uenig i tolkningen, men at man gerne vil justere på teksterne, der markedsfører produkterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce