Annonce
Esbjerg

Komet-firma fra Esbjerg skifter på direktørposten

Niels Bressendorf stopper til foråret som administrerende direktør hos Wellvita. Han erstattes af Thomas Bjerregaard Thomsen. Arkivfoto
Niels Bressendorff fratræder til foråret som administrerende direktør hos helsekostfirmaet Wellvita. I stedet sætter en ny udenbys mand med erfaring i branchen sig i chefstolen.

Esbjerg: Det esbjergensiske helsekostfirma Wellvita med omkring 80 ansatte udvidede tidligere i år ejerkredsen, da investorer bag kapitalfonden Capidea samt investeringsselskabet Habico, gik sammen i et joint venture med det formål at gøre Wellvita til en af Europas største leverandører af kosttilskud og naturmedicin.

Dengang trådte firmaets ledende medejer Claus Glerup ud af den daglige ledelse og overlod i stedet tøjlerne til sin højre hånd Niels Bressendorff, som i samme ombæring indtrådte i ejerkredsen.

Men nu afslører en selskabsregistrering, at Niels Bressendorff kun får godt og vel et år i direktørstolen. Ifølge ham selv fratræder han uden dramatik efter eget ønsket den 31. marts med begrundelse om, at han gerne vil udleve en drøm, som blandt andet indebærer, at han skal ud for at rejse med sin familie.

Annonce

Virksomheden

Wellvita har dybe rødder i Esbjerg. Virksomheden er nemlig en udløber af Mezina A/S, der siden 1983 har været leverandør af naturmedicin og kosttilskud til Matas, apoteker og helsekostbutikker.

Virksomheden har siden 1995 været ejet af brødrene Lars Pedersen og Claus Gleerup. De overtog Mezina A/S efter deres far, Torben Pedersen, der i 1983 etablerede virksomheden.

Wellvita og Mezina vil fortsat have base i Esbjerg, og med det nye ejerskab har man betydelige ambitioner. Det er således blevet meldt ud, at efterhånden, som vækstplanerne bliver realiseret, vil bemandingen vokse betydeligt.

Kommer fra direktørjob

Som afløser til posten har investorerne fundet Thomas Bjerregaard Thomsen med adresse i Charlottenlund. På sin LinkedIn-profil beskriver han blandt andet sig selv som en ekstrem alsidig leder med en lang historie indenfor sundhedssektoren samt farmaceutiske og digitale sektorer på alle kontinenter.

Videre fremgår det, at Thomas B. Thomsen i to år frem til sommeren 2019 har arbejdet i London som administrerende direktør hos Ascendis Health Group - et sydafrikansk sundhedsfirma med omkring 4.000 ansatte og en omsætning på mere end fire milliarder kroner.

Tidligere havde han også ifølge LinkedIn-profilen haft en række ansættelser i sundheds- og medicinalindustrien, blandt andet i den amerikanske medicinalkæmpe Johnson & Johnson.

Wellvita er en udløber af Mezina A/S, der siden 1983 har været leverandør af naturmedicin og kosttilskud til Matas, apoteker og helsekostbutikker. Igennem flere år er det gået støt fremad for virksomheden, der har haft en imponerende vækst år efter år, og det har gjort Esbjergfirmaet interessant for investorerne, der yderligere vil tredoble virksomhedens omsætning i løbet af de næste tre-fem år, hvilket skal ske ved at bringe Wellvita-konceptet videre ud i Europa.

En indskærpelse

Wellvita har gennem de seneste år – før det nye ejerskab - haft en række sager med Fødevarestyrelsen, som har givet opmærksom i medierne. Således har Wellvitas markedsføring ført til flere sanktioner fra Fødevarestyrelsens side.

Som en følge heraf indførte Esbjergfirmaet blandt andet forskellige procedurer af egenkontrol, der skal sikre, at markedsføringen ikke overtræder den tolkning af reglerne, som gør sig gældende i Danmark, og med det nye ejerskab blev det oplyst, at dette vil også fremadrettet ville være et meget vigtigt fokuspunkt for de nye investorer.

Imidlertid har Wellvita i oktober med baggrund i en forbrugerklage haft besøg af Fødevarestyrelsens rejsehold og i den forbindelse modtaget en indskærpelse for i strid med regler at have foretaget såkaldt sundhedsanprisning af produkter. Wellvita har til kontrolrapporten oplyst, at man er uenig i tolkningen, men at man gerne vil justere på teksterne, der markedsfører produkterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce