Annonce
Livsstil

Komiker Heino Hansen: - Jeg bruger kulturen til at koble ud af verden

Komiker Heino Hansen er oprindeligt uddannet bager. Foto: Seth Nicolas
Heino Hansen er aktuel i reportageserien ”Hvad Heinos fatter gør” på TV2.

- Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- De bidrager med, at jeg har overskud til alt andet i tilværelsen. Jeg bruger kulturen til at koble ud af verden - med to timer uden pligter og bekymringer. Jeg bruger en del tid på ikke at leve i nuet og har derfor enormt meget brug for hele tiden at glæde mig til det næste sjove, jeg skal. Når jeg står i kø i Netto, gør det ikke noget - for så kommer jeg fem minutter nærmere at skulle i biografen.

- Hvilken bog eller hvilket blad har givet dig en god oplevelse?

Annonce

- ”Viljen til sejr” af Arne Nielsson gav mig et mentalt boost og evnen til at fokusere mere positivt i en periode af mit liv, der var udfordrende for mig. Det er en relativt kort bog, men den er en god påmindelse om, at man faktisk selv har muligheden for at vælge fokus, hvis man virkelig insisterer på det. Det er ikke let, men det er muligt - og det skal man mindes om. Jeg blev mindet om det af ”Viljen til sejr”.

- Hvilket album eller hvilken koncert vil du gerne høre igen?

- Selvom det var en knasfin aften i Boltens Gård, kan jeg ikke lade valget gå til Remadys 15-minutters gig på Kulørbar i 2010. Jamen, kan et gig på 15 minutter da nå at føles langtrukkent? Ja, hvis mennesket på scenen strækker sit eneste hit ”No Superstar” ud over samfulde 15 minutter. Mit valg her må klart blive, at jeg asap skal i Amager Bio til Østkyst Hustlers-koncert med min standup-kollega Jakob Svendsen. Vi står forrest, vi er fanboys, og vi rapper med til den funk i to timer.

- Hvilken film, hvilken tv-serie eller hvilket teaterstykke har gjort indtryk?

- Jeg var inde at se et teaterstykke, der hed ”Terror”, på Det Kongelige Teater. Plottet var, at vi som publikum var jury i den retssag, der foregik på scenen. En jagerpilot havde skudt et kapret passagerfly ned, fordi det havde kurs mod et stadion, hvor 70.000 mennesker kunne dø. Skulle denne pilot dømmes eller frifindes? Genialt træk at give os en magt/rolle. Har aldrig fulgt så meget med i et stykke som i ”Terror”. Bravo.


En Heino uden sæsonkort er en Heino, der mangler en billet til livet.


- Hvilket kunstværk eller hvilken udstilling tænker du tilbage på?

- ”53 stole” af Molly Haslund. Hvis man er connaisseur eller måske endda feinschmecker udi ”clear and obvious”-observationsbetragtning, vil man påstå, at det bare er 53 forskellige stole fra storskrald. Jeg er fan af ”53 stole”. Det er den mest simple måde, nogen har fået mig til at filosofere over mennesker, historier og beslutninger.

- Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Musselmalede kopper sætter jeg virkelig pris på. Prisen er 25 kroner, og jeg håber, nogen vil hente dem snart. Er mussel-mør. Jeg er ikke en haj i kunst, men altså, at analysere Bjørn Nørgaards ”Slattenpatten” på Axeltorv i min hjemby Næstved, mens man får en Rød Tuborg på Underhuset, er alt rigeligt for mig.

- Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- Nu har jeg meget små børn, men om jeg lykkes som far afhænger en del af, om jeg får dem til at blive interesseret i fodbold, så jeg kan tage på stadion med dem hver anden søndag. En Heino uden sæsonkort er en Heino, der mangler en billet til livet.

- Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- Jeg har engang været i Parken og se Justin Bieber stå på scenen og mime til sin egen cd i halvanden time. Om så jeg havde haft ”Viljen til sejr” i ørerne som lydbog under koncerten, havde jeg ikke selv haft muligheden for at vælge fokus der. Jeg. Var. R.A.S.E.N.D.E. Jeg er aldrig gået så skuffet ud af Parken, og jeg har endda prøvet at give 75 kroner for deres flade fadøl til superligakampe. Halvvejs i koncerten råbte jeg: ”YOU’RE SHIT!” Han hørte det faktisk, men kunne ikke svare igen, da mikrofonen ikke var tændt. /DB

Heino Hansen

Født i 1984. Oprindeligt uddannet bager, men debuterede som standupkomiker i 2008. Året efter var han opvarmer for Linda P.

I 2010 blev han nummer to til DM i stand-up, i 2013 optrådte han med Jakob Svendsen i ”Heino og Jakobs Onemanshow”, i 2016 turnerede han med ”Heino i Hegnet” og i 2019 med ”Heino what did you do last summer”.

I 2010 begyndte han som radiovært på The Voice i morgenshowet ”Vågn op med The Voice”, og det bragte ham videre til andre programmer som ”The Voice ON” og ”Chriz & Heino”.

Samtidig fik han sit eget show på The Voice TV, ”Frit fald - Med Heino Hansen”, og senere har han deltaget i tv-serier og shows som ”Tung Metal”, ”zHit-paraden”, ”100 ting der er galt med mænd” og ”Stormester”.

Han er aktuel i den nye reportageserie på TV2, ”Hvad Heinos fatter gør”, og fra 28. april tager han på turné med et nyt comedyshow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce