Annonce
Sport

Kommentar: Alle bør give stående applaus til Aalborg og Mikkel Hansen

Mikkel Hansen kysser VM-trofæet efter finalen i Egypten, og alle danske håndboldfans bør tage mod ham med kyshånd, når han vender hjem og beriger den danske liga. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
Annonce

Alle bør rejse sig i stående applaus til Aalborg og Mikkel Hansen

Jeg troede ganske enkelt, han lavede sjov med mig.

Jeg troede ikke min kollegas ord, da han torsdag formiddag fortalte mig om Mikkel Hansens skifte til Aalborg.

Hvilken Mikkel Hansen?

Aalborg hvad for noget?

Men den er god nok.

TV2 Sportens nyhed om, at Danmarks bedste håndboldspiller nogensinde vender hjem til den danske liga i sommeren 2022 efter 10 år i Paris, er simpelt hen den bedste håndboldnyhed, jeg kan mindes.

Betydningen for dansk håndbold er ikke til at overvurdere. Danmark har vundet EM-guld to gange. Danmark har vundet OL-guld. Og for få uger siden vandt Danmark sit andet verdensmesterskab i træk. Det har i sig selv kæmpe betydning for dansk håndbold på alle niveauer. For interessen for tv-produktet, for billetsalget til ligakampene – når det engang kommer igen – og for alle foreningerne over hele landet.

Mikkel Hansens tilbagevenden til den danske liga er af samme betydning som guldmedaljerne.

Mikkel Hansen er et gigantisk forbillede. Han er en af verdens bedste håndboldspillere. Han er let genkendelig og nærmest sit eget brand. Og så har han brugt sin dygtighed og sin berømmelse til at gå ind i kampen mod mobning sammen med kronprinsesse Mary. Her har I en mand, der engagerer sig. Ikke blot på håndboldbanen, men også i social sammenhæng.

At han så ikke altid virker til at engagere sig 100 procent, når han får stukket en mikrofon i ansigtet, har givet nogle det fejlagtige indtryk, at manden er arrogant. Det er han ingenlunde. I mit job har jeg automatisk været i mikrofonholderens rolle adskillige gange. Uden at være nået til side 800 i psykologiens ABC vil jeg snarere mene, at manden er lidt sky og indadvendt. At han egentlig oftest helst ville være fri for at være i centrum, når han kommer uden for banen.

Nu skal han vænne sig til at komme mere i fokus end nogensinde før. Hver eneste Aalborg-kamp på dansk jord vil blive et tilløbsstykke. Der vil blive rykket i ham fra højre og venstre af journalister, sponsorer og fans. Alle vil have en luns. Det skal han kunne tackle. Uge efter uge.

Dansk håndbold er båret af et kolossalt stykke frivilligt arbejde fra tusindvis af ildsjæle fra Blåvand til Bornholm. Uden deres indsats havde de bedste klubhold og landsholdene ikke været, hvor de er i dag.

Det er også disse ildsjæle, Mikkel Hansen indirekte er med til at betale tilbage til ved at vende hjem.

Kontrakten med Aalborg er ikke klubdirektør Jan Larsens svendestykke. Han har vist sig uvurderlig mange gange før. Denne gang sætter han bare den allertykkeste streg under, at han er en visionær mand med baglandet i orden.


Selv om de konkurrerende klubber – heriblandt Hansens ungdomsklub GOG – må skæve misundeligt mod Aalborg, bør alle med håndboldhjerte glæde sig over denne nyhed.


Selv om GOG lige nu topper den danske liga, er det Aalborg, der i disse år er lokomotivet i dansk håndbold. Det lokomotiv får ekstra fart med Mikkel Hansen som vognstyrer.

Selv om de konkurrerende klubber – heriblandt Hansens ungdomsklub GOG – må skæve misundeligt mod Aalborg, bør alle med håndboldhjerte glæde sig over denne nyhed.

Alle bør rejse sig i respekt for Mikkel Hansen og Aalborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce