Annonce
Kommentar

Kommentar: Brug dine penge lokalt

Butikkerne og de lokale næringsdrivende bløder og lukker, hvis vi ikke alle strækker dem en hånd og handler lokalt.

Hvad vil du sige til en by uden butikker, uden caféer, uden en krostue eller en restaurant? Uden mennesker, der hygger sig sammen, med kop kaffe i forårssolen, foran en cafe eller med en øl inde i den gamle krostue. Hvor isenkræmmeren og skobutikken står gabende tom. Hvor der ikke er bryllupsselskaber og konfirmationer, hvor bygningerne står tilbage og minder om, at hvad her var engang.

Hvis du synes, at det er helt fint med tomme butikker, tomme gader og forladte restaurationer, så kan du stige af her. Men hvis du som de fleste ikke ønsker dig sådan en situation i nær fremtid, så er det nu, at du skal tænke mere over dine indkøb end nogensinde før.

Lokale butikker, spisesteder, håndværkere og andre forretningsdrivende lider hårdt under følgerne af coronakrisen.

Derfor opfordrer vi på JydskeVestkysten til, at vi alle køber varer og serviceydelser hos lokale firmaer. Det er en opfordring, der gælder generelt, men særligt i denne tid.

Selvfølgelig skal vi overholde de regler og anbefalinger, der kommer fra myndighederne, men der er stadig mange muligheder for at handle ind, selv om man ikke fysisk kan besøge en butik eller et firma.

Det kan være indkøb over nettet af gavekort til senere brug, vel vidende, at der kan være en risiko forbundet med det som forbruger, og det kan være ved, at man hjemmefra bestiller en vare, der bliver leveret på ens bopæl.

Der er for eksempel også muligheden for at holde ferie i et dansk sommerhus eller spise god restaurantmad hjemme ved at bestille det til udbringning.

Under alle omstændigheder er det lige nu og i den kommende tid, at de lokale forretningsdrivende har brug for omsætningen. Derfor kan det også være en god ide nu at købe noget, man først skal bruge senere på året. Det kan være fødselsdagsgaver eller sågar julegaver, for mon ikke det trods alt også bliver jul i år?

Vi kan med dette initiativ ikke stoppe udbredelsen af coronasmitte, men vi kan forhåbentlig give et lille bidrag til at mindske sygdommens negative økonomiske følger, som trods regeringens hjælpepakker kan blive meget store.

Vi vil meget gerne høre om, hvad du gør for at de støtte de lokale forretningsdrivende. Det kan du gøre ved at sende en mail til redaktionen eller på jv.dk under kommentarfeltet på min kommentar at skrive, hvad du har købt lokalt af varer eller tjenesteydelser, som ikke er dagligvarer, og hvor du har købt dem henne.

Vi hører på samme vis også meget gerne fra forretningsdrivende, der kan fortælle om smarte måder at kunne handle på i denne tid. Så vi alle får bedre mulighed for at købe lokalt.

Vi skal i denne tid passe ekstra godt på hinanden - og på det lokale erhvervsliv.

JV
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Danmark

Live: Trump advarer om hård uge forude med coronadødsfald i USA

Annonce